21. september 2021
hgg
gallery icon

Se billedserie

Foto: hgg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er du klar til hedebølge: Her finder du nogle af de bedste strande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er du klar til hedebølge: Her finder du nogle af de bedste strande

Danmark har i år 217 strande landet over, hvor Friluftsrådets badeflag vajer og signalerer strand af høj kvalitet.

Opdateret 09. juli 2021 kl. 13:49
Nordsjælland - 08. juli 2021 kl. 00:25

Dansk sommer er for mange lig med en dag på stranden. Med alt hvad det indebærer af is, leg, afslapning, sand mellem tæerne, sol på maven - og en tur i havet.

Danmark er kendt for generelt at have badevand af høj kvalitet, men hvis du gerne vil have mere end det på din strandtur, er en strand med et Blå Flag eller Badepunkt et godt pejlemærke. Strande med Blå Flag og Badepunkt er ikke bare garanti for godt badevand, men også et kvalitetsstempel for en strand med en høj standard indenfor sikkerhed og miljø. Det fortæller Friluftsrådet.

I år er der 217 strande samt 17 havne, der har opnået et af Friluftsrådets to officielle flag i mærkningsordningerne Blå Flag og Badepunkt.

Flagene vejrer over hele landet, men specielt i ét område af Danmark finder du mange blå og hvide flag på strandene. Det er i region Syddanmark, som tæller Syd- og Sønderjylland samt Fyn og øerne i det sydfynske øhav.

Her vajer det Blå Flag på hele 75 strande, og på 17 strande i regionen finder du det hvide Badepunkt-flag. Blandt andet i Assens, som i år kan bryste sig af at lægge kommune til fire Badepunkt-strande.

På en Blå Flag-strand finder du
- Rent badevand
- Livrednings- og førstehjælpsudstyr samt livreddere enkelte steder
- Nødtelefon på eller i nærheden af stranden eller dækning, så mobiltelefoner kan bruges som nødtelefon
- Natur- og miljøformidlingsaktiviteter
- Information om miljøforhold og naturområder
Toiletfaciliteter
-Affaldsfaciliteter samt affaldssortering
Informationstavle
Strande med særlige oplevelser

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning for simple badesteder med badesikkerhed og de samme høje krav til vandkvalitet, som der kræves for at hejse det Blå Flag. Samtidig kan man få særlige natur-, kultur- eller friluftsoplevelser specifikt for området.

"Vi er rigtig glade for Badepunkt-ordningen, da den stiller færre krav til kommunerne om aktiviteter på stranden, men stadig sender et signal til badegæsterne om, at her er der en strand med godt badevand og badesikkerhed og med særlige naturoplevelser specielt for det område," siger direktør i Friluftsrådet, Winni Grosbøll.

Se oversigten over Blå Flag og Badepunkt er her

Synes du, at kommunen er der for dig?