19. juni 2021
Regeringen indfører nye restriktioner i Storkøbenhavn. Nordsjælland går fri. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Regeringen indfører nye restriktioner i Storkøbenhavn. Nordsjælland går fri. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Ulrik Rohde Sørensen/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona: På randen af ny bølge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona: På randen af ny bølge
Opdateret 16. september 2020 kl. 05:59
Nordsjælland - 16. september 2020 kl. 04:00
Af team

Fra torsdag gælder nye restriktioner i 17 kommuner i hovedstadsområdet. Mundbind bliver obligatoriske på restauranter, barer og cafeer, og nattelivet lukker klokken 22. Tiltaget indføres for at begrænse coronasmitte i hovedstadsområdet, og gælder i foreløbig 14 dage frem til 1. oktober.

arrow Læs også: Unge smurte lort ud over det hele: Børnehave udsat for hærværk

I Nordsjælland er smittetallene generelt lavere, men Hillerød havde tirsdag en incidens på 59 smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage - højere end i en håndfuld af de storkøbenhavnske kommuner, som nu rammes af restriktioner.

Hillerød valgte tirsdag at lukke udskolingen på Grønnevang Skole og sende 350 elever i 6. til 9. klasse hjem, efter at fire elever og en lærer havde fået konstateret smitte.

Gribskov Kommune, der har en incidens på 17, har bedt skoler, idrætsforeninger og andre, der har kontakt til unge, om at gøre dem opmærksom på, at de skal passe på sig selv og andre

- Vi reagerer på, at det i øjeblikket er unge, som bliver smittet mest. Vi er tæt på de 20 smittede ud af 100.000, og dermed er vi tæt på at komme i rød zone. Og ud fra de tal og indikatorer, vi har, kunne det tyde på, det er blandt de unge, smitten spredes, siger specialkonsulent Alice Ballin.

I Helsingør stod hundredvis tirsdag i kø på Helsingør Station for at blive coronatestet uden tidsbestilling. Den store tilstrømning får nu Region Hovedstaden til at indføre tidsbestilling til testcentret i Helsingør for alle, der ikke har en gyldig færgebillet. Den nye ordning træder også i kraft torsdag den 17. september.

arrow Gribskov på grænsen til rød zone: Sender appel til de unge
16. september 2020 kl. 04:00 Opdateret: kl. 22:38
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?