15. september 2019
Konfirmationen og brylluppet kan hænge i en tynd tråd mange steder i Helsingør Stift, hvor 44 ud af 62 overenskomstansatte præster er udtaget til konflikt. Billedet her er fra en konfirmation i 2014 i Roskilde. Foto: Lars Kimer
Konfirmationen og brylluppet kan hænge i en tynd tråd mange steder i Helsingør Stift, hvor 44 ud af 62 overenskomstansatte præster er udtaget til konflikt. Billedet her er fra en konfirmation i 2014 i Roskilde. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bryllupper og konfirmationer i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bryllupper og konfirmationer i fare
Nordsjælland - 02. marts 2018 kl. 15:32
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Planlagte bryllupper og konfirmationer i Nordsjælland risikerer at blive udskudt, hvis den nu varslede konflikt bliver til virkelighed fra starten af april.

arrow Læs også: Se her de arbejdspladser HK Kommunal har udtaget til konflikt

I Helsingør Stift er 44 ud af 62 overenskomstansatte præster udtaget til at strejke fra den 4. april. De fordeler sig ud i alle stiftets provstier, men det har ikke været muligt at få oplyst, hvilke kirker, der præcist er omfattet af konfliktvarslet.

En af de sognepræster, der er udtaget til strejke er Klaus Meisner, Slangerup Kirke. Han er samtidig tillidsrepræsentant for sine kollegaer i Frederikssund Provsti.

- Hvis der bliver en strejke eller en lockout, hvis der kommer et svar den anden vej fra arbejdsgiverne, så betyder det, at vi lukker ned, og det vil få indflydelse på de planlagte kirkelige handlinger. Bryllupper og konfirmationer må udsættes, indtil strejken er afblæst, siger Klaus Meisner.

Der er dog den finte, at hvis man har planlagt sit bryllup eller sin konfirmation hos en tjenestemandsansat sognepræst, så kan den stadig gennemføres.

- Her i Slangerup Kirke er vi to fuldtidsansatte sognepræster, og min kollega, som er tjenestemand, er ikke udtaget til konflikt, så hun fortsætter sit normale planlagte arbejde med gudstjenester, konfirmationer og bryllupper, men hun kan ikke overtage mit hold af konfirmander, mine planlagte gudstjenester eller de bryllupper, jeg har i min kalender, forklarer Klaus Meisner.

Begravelser og bisættelser falder ikke ind under planlagt arbejde og kan varetages af tjenestemandsansatte sognepræster, men begravelser og bisættelser kan blive ramt på anden vis, da også organister, kordegne, kirketjenere og gravere, der er overenskomstansatte kirkefunktionærer, kan være udtaget til konflikt.

arrow Hospitalet: Planlagte opgaver må vige ved strejke
02. marts 2018 kl. 16:42 Opdateret: kl. 16:42
arrow Hillerøds dagplejere skal strejke
02. marts 2018 kl. 15:31 Opdateret: kl. 15:46
arrow Her bliver der konflikt i Nordsjælland
02. marts 2018 kl. 15:12 Opdateret: kl. 15:12