11. december 2018
De to psykiatriske sengeafsnit på Frederikssund Hospital skal genåbne, men som et tilbud med særlige psykiatriske pladser.
De to psykiatriske sengeafsnit på Frederikssund Hospital skal genåbne, men som et tilbud med særlige psykiatriske pladser.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmestre: Patienter svigtes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmestre: Patienter svigtes
Nordsjælland - 04. september 2017 kl. 04:08
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hospitalerne udskriver alvorligt psykisk syge mennesker og overlader dem til kommunerne, uden at de på nogen måder er klar til at blive udskrevet og overgå til ambulant behandling. Det mener borgmestrene i Helsingør, Halsnæs og Gribskov, der i et fælles indlæg i Frederiksborg Amts Avis beskylder regioner for at overlade patienterne og dermed opgaven til kommunerne. Borgmestrene henviser til, at der de seneste seks år har været syv drab, som kan relateres til, at borgere ikke har fået tilstrækkelig behandling - blandt dem en række drab på personale på kommunalt drevne bosteder. Og de tre borgmestre opfordrer regionerne til at opprioritere psykiatrien.

arrow Læs også: Ny psykiatrisk afdeling åbner i Frederikssund

Karsten Skawbo-Jensen (K), formand for Region Hovedstadens Psykiatriudvalg, medgiver, at der er brug for mere luft i systemet i form af flere psykiatriske sengepladser. Men at kommunerne også bør gribe i egen barm.

- Både stat, kommune og regioner har et ansvar for psykiatrien, og jeg tror ikke borgerne gider en mudderkastning om ansvaret mellem parterne. Kommunerne burde måske overveje at opgradere deres botilbud og ansætte flere sundhedsfaglige kompetencer. Kommunerne bruger således langt mindre end de 4000 kroner pr. beboer om dagen i deres botilbud, som de tre regionale tilbud gør, siger han.

Karsten Skawbo-Jensen peger på, at nedgangen i antallet psykiatriske sengepladser i Region Hovedstaden er stoppet de seneste tre år, og at der er flere senge på vej.

- Der er lys for enden af tunnelen i og i første kvartal næste år opretter vi i Region Hovedstaden 47 nye pladser til patienter med stærkt udadreagerende adfærd og flere indlæggelser bag sig og. 32 af sengepladserne kommer i Frederikssund, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk