23. januar 2021
Brandkadetterne i Greve modtager på torsdag en pris af Liviafonden.
Brandkadetterne i Greve modtager på torsdag en pris af Liviafonden.
Foto: Stine Hartmann, Greve Nord Projektet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pris til Greves brandkadetter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pris til Greves brandkadetter
Opdateret 15. september 2010 kl. 08:07
Navne - 07. september 2010 kl. 11:01
Greve: Liviafonden, der støtter nye veje til konfliktløsning, uddeler torsdag den 9. september fem priser, og blandt modtagerne er Brandkadetterne i Greve.

"Initiativet hyldes, fordi det viser, hvordan man håndterer en voldsom kontrovers på en ikke-voldelig facon. Projektet går nye veje i forsøget på at løse en reel samfundskonflikt", lyder det fra Liviafonden, der opsøger og støtter projekter, som viser, hvordan man kan håndtere konflikter uden brug af vold.

Fonden vil udbrede kendskabet til konstruktiv, ikke-voldelig konflikthåndtering ved at indsamle, videreformidle og støtte de gode historier og eksempler.

Et af dem er Brandkadetterne i Greve.

Kommunen led under mange påsatte brande. Et år var der op mod 70 i beboelsesområder, kældre og gårde. Når brandfolkene rykkede ud, blev de chikaneret af grupper af socialt udsatte unge.

Da det var værst, blev der indført politi-visitationszoner, men brandene fortsatte. I stedet for at sætte hårdt mod hårdt, valgte Greve Brandvæsen i samarbejde med Gadeteam Greve, Falck i Greve og Greve Nord Projektet at søge inspiration til at gå andre veje.

I samarbejde med øvrige nøgleaktører på det sociale område i kommunen blev der oprettet et brandkadet-kursus for 12-14-årige fra belastede boligområder. Det første hold kadetter blev uddannet i 2009, og deres mål var at kunne hjælpe brandfolkene, når de rykker ud. De unge er udvalgt til kurset for at øge den lokale sikkerhed og minimere risikoen for at ende i en kriminel løbebane. I dag er disse unge en ressource og ikke et problem.

Prisen til brandkadetterne består ud over æren af et kontant beløb på 5.000 kroner samt en statuette skabt af billedhuggeren Bjørn Nørgaard.

jøb
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?