18. januar 2021
Filminstruktør Henrik Ruben Genz har instrueret talrige episoder af populære tv-serier herhjemme. Han har blandt andet været involveret i seersucceser som "Nikolaj og Julie", "Krøniken", "Forbrydelsen" og "Borgen". Torsdag den 7. november fylder han 60 år. (Arkivfoto).
Filminstruktør Henrik Ruben Genz har instrueret talrige episoder af populære tv-serier herhjemme. Han har blandt andet været involveret i seersucceser som "Nikolaj og Julie", "Krøniken", "Forbrydelsen" og "Borgen". Torsdag den 7. november fylder han 60 år. (Arkivfoto).
Foto: Michal Cizek/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Filminstruktør med øje for succeser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filminstruktør med øje for succeser

Instruktør og manuskriptforfatter Henrik Ruben Genz har været involveret i populære tv-serier og prisvindende film. Den 7. november bliver han 60 år.

Opdateret 07. november 2019 kl. 07:02
Navne - 07. november 2019 kl. 07:00
Af Ritzau

Han har instrueret både dokumentarfilm, tv-serier og kortfilm, vundet et hav af priser og været nomineret til en Oscar.

Den 7. november fylder filminstruktør og manuskriptforfatter Henrik Ruben Genz 60 år.

Henrik Ruben Genz blev egentlig først uddannet tegner og grafiker ved Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Men det var i virkeligheden filmene, der for alvor trak i ham.

Derfor gik han instruktørvejen på Den Danske Filmskole, hvor han i 1995 afsluttede uddannelsen. Og det skulle vise sig at være en rigtig god idé.

Allerede få år efter blev han nomineret til en Oscar for sin kortfilm "Bror, min bror".

Det blev ved nomineringen, men ved filmfestivalen Berlinalen i Berlin trak han sig sejrrigt ud, da filmen sikrede ham Krystalbjørnen for bedste kortfilm.

Sønderjyden Henrik Ruben Genz har instrueret talrige episoder af populære tv-serier herhjemme.

Han har blandt andet været involveret i seersucceser som "Nikolaj og Julie", "Krøniken", "Forbrydelsen" og "Borgen".

Men også hans film er generelt blevet vel modtaget.

Debutspillefilmen "En som Hodder" fra 2002 blev nomineret til en Robert, som uddeles af Danmarks Film Akademi, og det samme blev filmen "Kinamand" fra 2005.

Og i 2008 ryddede han bordet for priser ved både robertuddelingen og ved uddelingen af bodilstatuetter, som Danske Filmkritikere står bag.

Syv Robertpriser og seks Bodilpriser blev det til for filmen "Frygtelig lykkelig", som er en filmatisering af Erling Jepsens roman af samme navn.

Historien handler om en politibetjent fra København, som flytter til Højer i Sønderjylland efter at have haft et nervøst sammenbrud.

Henrik Ruben Genz hviler ikke på laurbærrene, selv om han nu runder de 60 år. I 2020 udkommer krigsdramaet "Erna i krig", som han er instruktøren bag.

Også denne film er baseret på en Erling Jepsen-roman.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?