29. maj 2020
Andreas Poulsen (tv) flyttede for fire år siden til slægtsgården Gyrup i Thy og har sammen med sin kone, svoger og svigerinde etableret en prisvindende dansk whiskyproduktion. Fotos: Thy Whisky
gallery icon

Se billedserie

Andreas Poulsen (tv) flyttede for fire år siden til slægtsgården Gyrup i Thy og har sammen med sin kone, svoger og svigerinde etableret en prisvindende dansk whiskyproduktion. Fotos: Thy Whisky
Foto: Mette Johnsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Wauuw: Andreas fra Sneslev fremstiller Europas bedste whisky

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Wauuw: Andreas fra Sneslev fremstiller Europas bedste whisky
Opdateret 20. oktober 2019 kl. 11:11
Næstved - 20. oktober 2019 kl. 09:32
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En whisky fra Thy har netop vundet prisen som »European Whisky of the Year« i verdens største whiskyguide.

Og når det regner ned med hæder over Thy, så drypper det også en smule i Sneslev nær Fuglebjerg. For det er nemlig her Andreas Poulsen er vokset op.

- Ja det er rigtigt og jeg kommer tit forbi Næstved, fortæller Andreas Poulsen i telefonen fra Thy.

Det er fire år siden at Andreas Poulsen tog et karriereskift af de mere usædvanlige, da han sammen med sin hustru, sagde et vellønnet akademikerjob op i København for at slå sig ned på slægtsgården Gyrup, hvor hans svigerfar og hans svoger havde etableret en mindre whiskyproduktion.

- Jeg har giftet mig ind i familien. Og sammen med min svoger Jakob Stjernholm blev vi enige om at forlade København for at realisere drømmen om en økologisk whiskyproduktion, hvor alle råvarerne kommer fra her fra gården, fortæller den tidligere ingeniør i Klimarådet.

Det er i den grad lykkedes. Guiden »Jim Murray Whisky Bible«, som er en af verdens mest anerkendte, kårer hvert år verdens bedste whiskeyer i forskellige kategorier, og i år har den danske whisky med navnet »Thy Whisky No. 9 Bøg Single Malt« vundet prisen som bedste europæiske whisky fra flere fade med en rating på 96,5 af 100.

- Det er kæmpestort og åbner døren til det store marked. Udfordringen bliver dog at holde benene på jorden, for indenfor whisky-fremstilling handler det om at skynde sig ufatteligt langsomt. Whiskyen skal nemlig fadlagre mindst fire år inden den sættes til salg, så vi kan ikke fordoble produktionen fra den ene dag til den anden, siger Andreas Poulsen, whisky-bonde og økologisk landmand.

Næstved nyder også godt af råvarerne fra Thy. Malten fra slægtsgården bliver nemlig solgt til bryggeriet Kongebryg, der siden 2013 har produceret håndbrygget øl på kasernen.

- Du må hilse alle dem jeg kender i Næstved, siger 33-årige Andreas Poulsen, med en fortid i Sneslev.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk