26. marts 2019
Katinka Bjerregaards tekstforedrag samlede og sugede eleverne ind i et univers af, at det er helt okay at føle sig anderledes, kejtet og forkert. Eleverne forstod - og lyttede. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Katinka Bjerregaards tekstforedrag samlede og sugede eleverne ind i et univers af, at det er helt okay at føle sig anderledes, kejtet og forkert. Eleverne forstod - og lyttede. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vred, kejtet og forkert: Katinka sætter ord på teenage-tanker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vred, kejtet og forkert: Katinka sætter ord på teenage-tanker
Næstved - 13. november 2018 kl. 21:30
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forældre til teenagebørn ved det allerede: De ellers søde youngsters kan pludselig føle sig både kejtede og forkerte, surmule, råbe mærkværdigheder og smække med dørene. Sangeren Katinka Bjerregaard sætter ord på teenage-tankerne hos de til tider hysteriske humørbomber. Hendes tekstunivers rammer lige dér, hvor følelserne får frit løb.

Det gjorde de også på Lille Næstved Skole mandag, hvor udskolingen fra Lille Næstved Skole, afdeling Herlufsholmvej og Fuglebjerg, udgjorde et tætpakket, følsomt publikum til sange om at føle sig anderledes, vred, kejtet og forkert.

- Jeg følte mig som en fiasko i folkeskolen, gik på tre forskellige skoler og har altid skrevet om de følelser jeg ikke kunne forstå, indledte Katinka Bjerregaard sit sangforedrag foran eleverne, der havde læst og analyseret hendes tekster på forhånd, som led i skolens lyrikundervisning.

- Der er dage, hvor jeg er køn. Det er de heldige dage. Men der er også dage, hvor jeg bare er en lille klat. Det er på de dage, jeg skriver mine sange, fortalte Katinka, der ved prisuddelingen Steppeulven 2017 vandt titlen som Årets Håb.

Hun har også vundet Karrierekanonen i radioens P3 og udgav fredag sit andet album. Katinka viste inderlighed og ærlighed med sange om at føle sig forkert og forladt. Det var noget børnene kunne bruge.

De ivrigst lyttende havde tårer i øjnene og ungerne stod i kø for at give hende et kram efter koncerten. Sangforedraget var arrangeret af lærer på Lille Næstved Skole, Sine Jerlach. Hun kunne glæde sig over, at eleverne fik noget at tænke over og en følelse af, at det godt kan være helt okay at føle sig anderledes, kejtet, grim og forkert.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk