30. september 2020
Økonomiansvarlig  i ventilatorfabrikken Howden, Kenneth Ladefoged Petersen, er formand for den nye forening, Ydernæs Erhvervsområde.
gallery icon

Se billedserie

Økonomiansvarlig i ventilatorfabrikken Howden, Kenneth Ladefoged Petersen, er formand for den nye forening, Ydernæs Erhvervsområde.
Foto: Jesper Iversen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virksomheder i fælles front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomheder i fælles front
Næstved - 29. marts 2016 kl. 17:38
Af Kasper Frank

Næstved: En ny forening har set dagens lys på Ydernæs i Næstved. Repræsentanter fra virksomheder og grundejere på Ydernæs har holdt stiftende generalforsamling for foreningen Ydernæs Erhvervsområde.

Økonomiansvarlig i Howden, Kenneth Ladefoged Petersen, er formand for den nye forening, og han kender til fordelene ved at stå sammen i et foreningsfællesskab. Han er således også med i Næstved Erhvervsforenings bestyrelse.

Kenneth Ladefoged Petersen fortæller, at foreningen Ydernæs Erhvervsområde bygger på grundtanken om, at fællesskab gør stærk.

- Virksomhederne og grundejerne på Ydernæs har fælles, lokale udfordringer, behov og interesser, hvor det er en fordel at kunne tale og handle som én samlet og fælles gruppe, siger han.

Eksempelvis er det vigtigt at have et fælles talerør over for myndigheder som Næstved Kommune, når det drejer sig om busbetjening, vejbelysning, snerydning og renholdelse af stier og veje i området.

Fælles frokost
Der er også fordele ved at være organiseret, når det kommer til markedsføring af området over for investorer, bygherrer og virksomheder, der ønsker at etablere sig på Ydernæs.

Fælles frokostordninger og samarbejde om forskellige aktiviteter er andre fordele, samarbejdet skal nyde godt af.

- De mindre virskomheder kan have svært ved at løfte opgaven med kantinedrift, forklarer formanden.

Øget fokus på erhverv
Kenneth Ladefoged Petersen glæder sig over Næstved Kommunes øgede fokus på byens erhvervsliv.

- Næstved Kommune har opprioriteret arbejdet med erhvervsudviklingen, og jeg ser frem til, at den nye lokale erhvervsforening kan bidrage.

- Det er vigtigt, at vi alle deltager, så vi kan få et mere positivt erhvervsklima i Næstved. Vi skal gøre Næstved til en attraktiv by for nuværende og nye virksomheder. Det kræver blandt andet, at vi har nogle attraktive erhvervsområder og velfungerende netværk, og det vil vi skabe på Ydernæs, siger han.

Mål: 8 ud af 10
Formand Kenneth Ladefoged Petersen har i bestyrelsen selskab af af kasserer Annette Schneider (Novenco), Nils Olsen (AffaldPlus) samt Peter Petersen (Hoffmann). Bestyrelsen er begyndt at hverve medlemmer, og indtil videre er otte ud af de 26 virksomheder på Ydernæs repræsenteret. Målet er, at 80 procent af virksomhederne skal være med i den nye forening. Derudover er planen også at få grundejere og lejere med, oplyser formanden.

Noget af det første, bestyrelsen vil arbejde på er at etablere fælles videoovervågning af de store industriarealer.

Der er cirka 750 arbejdspladser på Ydernæs.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk