23. oktober 2021
Medarrangør af Næstved Plademesse Poul Thaarup omgivet af holdkammeraterne Martin Bo Petersen, Henning B. Pedersen, Martin Rovang Jensenog  Mads Jacob Dyhr-Rasmussen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Medarrangør af Næstved Plademesse Poul Thaarup omgivet af holdkammeraterne Martin Bo Petersen, Henning B. Pedersen, Martin Rovang Jensenog Mads Jacob Dyhr-Rasmussen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinylernes paradis: Plademesse med nyt koncept

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinylernes paradis: Plademesse med nyt koncept
Næstved - 01. september 2021 kl. 10:04

Af Kim Palm
- Er din pladesamling for snæver, så mød op i Næver.

arrow Læs også: Kulturnat kulminerer med Katinka-koncert

Interessen for velvoksne pladesamlinger af vinyl vokser støt og det mærkes også hos arrangørerne af Næstved Plademesse, der sammen med Næstved Bibliotek står bag Sydsjællands største plademesse lørdag den 11. september.

Med flere end 40 salgsboder er der således gode chancer for at købe sig fattig i vinylplader, der uden tvivl står bag den digitale tidsalders mest overraskende comeback. Salget af vinylplader bare stiger og stiger og det samme gør interessen for at erhverve sig en af de gode gammeldags sorte plader til at smække på grammofonen.

- Jamen, det er da herligt, siger Poul Thaarup og klør sig i skægget. Han er en af byens ihærdige pladesamlere og medarrangør af plademessen, der trækker både nørder og nysgerrige til byen, da pladepriserne i provinsen notorisk er noget lavere end i København.

- I år prøver vi noget helt nyt. Det sker når vi runder messen af med en live-udgave af podcasten "Rockhistorier", der bestyres af musikanmelderne Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch. De optræder live på bibliotekets scene til en snak med publikum, som dermed bliver en del af podcasten. Det skal nok blive skægt, siger Poul Thaarup.

Rock & Stjernestøv
Det er i år syvende gang, at messen afholdes, og den er efterhånden blevet lidt af en tradition, som musikinteresserede fra nær og fjern ser frem til, og hvor de mødes over kasserne med sjældenheder og gode tilbud til en snak om musik. Det foregår gerne med en kop kaffe, en øl eller en vand i hånden.

- Sidste år mødte der flere end 500 op, trods skarpe corona-restriktioner. Så vi tror på endnu flere denne gang, tilføjer Poul Thaarup.

Udover podcast byder Næstved Plademesse også på besøg af forfatterne bag den nyligt udkomne og anmelderroste bog »Rock & Stjernestøv - Historier fra Aweet Silence-studiet gennem 45 år. Her stiller Thomas Vilhelm og Flemming Rasmussen op og sælger signerede eksemplarer, ligesom de er klar med udvalgte røverhistorier om Metallica, Gasolin og Ringo Starr fra bibliotekets scene.

Pladesælgerne suppleres i år af en stand fra HiFi Klubben - Næstved, som præsenterer et udvalg af deres omfattende sortiment af lydprodukter, ligesom specialbutikken RenVinyl stiller med en stand, hvorfra der sælges alskens produkter til pleje og bevaring af din pladesamling.

- Hele herligheden er naturligvis ganske gratis. Ses vi? Det tror jeg nok vi gør, lyder det afslutningsvis fra Poul Thaarup.

arrow Lokal skolepatrulje kåret som Danmarks bedste
10. september 2021 kl. 16:19 Opdateret: kl. 16:19
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk