19. oktober 2021
Igen i år var det på svingbroen i Næstved, der fik den første dosis vintersalt. Foto: Vejdirektoratet
Igen i år var det på svingbroen i Næstved, der fik den første dosis vintersalt. Foto: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinteren er over os: Svingbroen har fået det glatte lag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinteren er over os: Svingbroen har fået det glatte lag
Næstved - 13. oktober 2021 kl. 10:37
Af Robert Andersen

Så er vinteren begyndt - i hvert fald ifølge Vejdirektoraten. Natten til onsdag kl. 02.45 begyndte vinteren officielt i Danmark.

arrow Læs også: Dorte har strikket siden hun var otte

Her blev en af Vejdirektoratets saltbiler nemlig sendt på vejene for første gang denne vinter, og ligesom sidste år - og året før - var det Svingbroen over Næstved Kanal, der fik den første dosis salt.

I år var det kun en enkelt saltbil, der blev sendt i aktion, og det en anelse tidligere end sidste år, hvor saltbilerne blev kaldt i tjeneste den 16. oktober.

Det har ellers indtil videre været en mild oktober, men natten til i onsdag kom der en koldfront ind over landet, som gjorde det nødvendigt at salte Svingbroen for at undgå glatte kørespor.

Vejdirektoratets Vintertjeneste

Selve indsatsen med både saltbiler og sneplove styres af Vejdirektoratets Vintertjeneste, der har sæde i Vejdirektoratets Vintervagtcentral i Aalborg.

Centralen er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene.

Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået - eller vil opstå - sørger vintervagten for, at der bliver saltet og ryddet sne.

Vinterens vejrlig fordrer dog også øget agtpågivenhed fra trafikanterne, ikke mindst hvis man skal ud at køre i de tidlige morgentimer.

man kan følge Vejdirektoratets saltning af veje og se, hvor saltspredere og sneplove er er i gang - og hvor de har været - på www.vintertrafik.dk. Man kan også se de lokale og generelle vintermeldinger her, blandt andet vej- og lufttemperaturer, ligesom siden giver adgang til cirka 400 kameraer.

arrow 30 år med hobbyen som levevej
12. oktober 2021 kl. 16:00 Opdateret: kl. 14:30
arrow Ny ordning: 1500 skoleelever besøger erhvervsvirksomheder
12. oktober 2021 kl. 15:58 Opdateret: kl. 15:58
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk