29. september 2020
Holsted-området har vokseværk. Derfor er behov for enten en hel ny skole, Maglebjergskolen, eller nybyggeri på Susåskolen afdeling Holsted, mener Venstre.
Holsted-området har vokseværk. Derfor er behov for enten en hel ny skole, Maglebjergskolen, eller nybyggeri på Susåskolen afdeling Holsted, mener Venstre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre vil afsætte 120 millioner kroner til nye skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre vil afsætte 120 millioner kroner til nye skoler
Næstved - 11. september 2018 kl. 05:52
Af Kim Palm

Førstebehandlingen af næste års budget i Næstved Kommune blev en uventet dramatisk affære, da Venstre forlangte 120 mio. kr. afsat til nybyggeri på skoleområdet - og dermed stemte nej til næste års budget.

arrow Læs også: Ny udskoling på vej: Elever flytter ind i starten af 2021

- Jeg vil kalde det rettidig omhu, siger Venstres medlem af Økonomiudvalget Søren Revsbæk og fortsætter:

- Vi ved at Næstved har vokseværk, især ude omkring Holsted og Næstved Storcenter. Derfor vil vi have afsat penge til enten en hel ny skole, Maglebjergskolen i området nord for Næstved Storcenter, eller til nybyggeri på Holsted Skole (Susåskolen, afdeling Holsted red.) og Digtervejens Skole (Lille Næstved skole, afdeling Karrebækvej), siger Søren Revsbæk.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) kalder Venstres ønsker for temmelig urealistiske i første del af budgetfasen.

- Det virker lige lovligt frisk at forlange 120 mio. kr. til skolebyggeri inden vi endnu har taget fat på budgetforhandlingerne. Dermed har vi udsigt til et underskud på næste års budget på 100 mio. kr. Jeg tror de borgerlige ville have kaldt det overbudspolitik, hvis det var Rød Blok, der var kommet med det samme ønske, siger Carsten Rasmussen.

Ifølge Venstres gruppeformand Kristian Skov-Andersen skal ønsket om de 120 mio. kr. til nybyggeri på skoleområdet også ses i sammenhæng med politikernes ønske om et Vandkulturhus.

- Nye skoler eller Vandkulturhus. Det bliver et stort tema ved efterårets politiske drøftelser, siger Kristian Skov-Andersen.

De øvrige byråd, minus Venstre, stemte alle ja til førstebehandlingen af næste års budget, et budget der åbner op for at afsætte midler til et måske kommende Vandkulturhus.

arrow Ja til lokalplan - bare 20 år for sent
13. juni 2019 kl. 13:40 Opdateret: kl. 09:38
arrow 20 millioner frigivet til skolebyggeri
01. maj 2019 kl. 07:50 Opdateret: kl. 21:48
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk