21. juni 2021
Kristian Skov-Andersen og Venstre danner valgforbund med Nikolai Hamann og DF ved næste kommunalvalg. Privatfoto
Kristian Skov-Andersen og Venstre danner valgforbund med Nikolai Hamann og DF ved næste kommunalvalg. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre i valgforbund med DF: - Jeg er stadig førsteudfordrer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Venstre i valgforbund med DF: - Jeg er stadig førsteudfordrer
Næstved - 30. januar 2021 kl. 17:40
Af Kim Palm

- Når stemmerne først er talt op, og vi ser, hvem der har fået flest i blå blok, mon så ikke snakken om, hvem der skal være borgmesterkandidat er forstummet.

arrow Læs også: Debat: Borgmesterens skudsmål

Venstres gruppeformand Kristian Skov-Andersen ser stadig lyst på mulighederne for at vippe Carsten Rasmussen (S) ud af rådhuset i Teatergade - selvom to borgerlige rivaler, Rune Kristensen (K) og Githa Nelander også har bebudet, at de går efter borgmesterkæden.

- Det er klart, at Rune Kristensen lugter blod nu, hvor Venstre kollapser på landsplan, og meningsmålingerne er imod os. Han har også fået en stærk kandidat i Torben Johansen, der helt sikkert vil trække mange stemmer til partiet. Men man skal lige huske på, at vi fik ni pladser i byrådet ved seneste valg, mens De Konservative kun har tre, siger Kristian Skov-Andersen, der netop har indgået valgforbund med Dansk Folkeparti.

Stærkt hold

Det sker for at undgå stemmespild i blå blok, og Kristian Skov-Andersen ser det som et klart signal, om at DF denne gang ønsker en blå borgmester.

- Selvom de ikke længere er repræsenteret i byrådet, stiller de med et ungt og stærkt hold, siger Venstre-formanden.

Ved seneste kommunalvalg fik Dansk Folkeparti ni procent af stemmerne og to pladser i byrådet. Men i juni valgte Githa Nelander at forlade partiet til fordel for Nye Borgerlige.

Og da Niels Kelberg trak sig på grund af dårligt helbred i september, var det pludselig slut med DF i byrådet, da førstesuppleanten Thomas Palmskov i mellemtiden havde meldt sig ind i De Konservative.

Løftestang

Formand og spidskandidat for Dansk Folkeparti, Nikolai Hamann glæder sig over aftalen, som han ser som en løftestang for DF's tilbagevenden til byrådet og et godt afsæt for partiets fokus på velfærd, ikke mindst på ældreområdet.

Men selvom de borgerlige partier alle er indstillet på at gøre op med mere end 100 års socialdemokratisk dominans i Næstved, så er det værd at huske, at Socialdemokratiet står stærkt lige nu. Både i landsdækkende meningsmålinger og kommunalt, hvor partiet høstede 40 procent af stemmerne ved seneste valg.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk