22. oktober 2021
Græshoppebroen er slidt og holder ikke mange år endnu, med mindre den bliver renoveret - eller udskiftet. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Græshoppebroen er slidt og holder ikke mange år endnu, med mindre den bliver renoveret - eller udskiftet. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V og DF bremser brorenovering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V og DF bremser brorenovering
Næstved - 02. maj 2019 kl. 07:55
Af Niels Brande

Inden renoveringen overhovedet er begyndt, vil Venstre og Dansk Folkeparti have standset renoveringen af græshoppebroen i Karrebæksminde.

arrow Læs også: Bo har behov for hjælp døgnet rundt: Frygter for fremtiden når broen lukker

I stedet skal det igen diskuteres, om en renovering overhovedet kan betale sig, eller om en større sum penge brugt på en ny bro er bedre givet ud.

Det er Niels Kelberg (DF) samt partifællerne Elmer Jacobsen (V) og Cathrine Riegels Gudbergsen (V), som i Teknisk Udvalg har benyttet deres såkaldte standsningsret til at kræve en sag taget op til fornyet debat i byrådet.

Allerede sidste år blev det besluttet at renovere græshoppebroen. Det skete på baggrund af en rapport fra COWI, hvor broens tilstand er vurderet. Renoveringen blev vedtaget, og otte millioner kroner afsat til projektet.

Der er dog sket meget, siden beslutningen blev truffet, som kan få betydning for fremtiden, lyder det fra de tre opponerende medlemmer.

- Der er kommet så mange nye oplysninger det seneste år angående havnens planer. Jeg tror ikke på, at det kan betale sig at renovere. En ny bro er bedre. Det er tåbeligt at bruge så mange penge på en renovering. Lad os få nogle ordentlige beregninger at forholde os til, siger Niels Kelberg (DF).

De tre socialdemokratiske medlemmer af Teknisk Udvalg Helle Jessen, Brian Hornbek og Hanne Sørensen samt Enhedslistens Thor Temte stemte alle for at renovere broen.

De skulle ske efter den model, hvor Næstved Kommune låner en militærbro af Forsvaret, så der kan etableres forbindelse mellem Lungshave og Sjælland under den fire uger lange renovering i efteråret 2021, mens den faste pontobro vil spærre for trafik ad vandvejen.

arrow Politiker ked af lukning af Enø-bro
06. oktober 2019 kl. 07:45 Opdateret: kl. 15:45
arrow Chok på ferieø: Afskåret fra fastlandet i en måned
05. oktober 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 17:56
arrow Udvalgsformand: Afskær ikke Enø fra omverdenen
27. april 2019 kl. 20:57 Opdateret: kl. 17:09
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk