27. januar 2021
Det er ingen naturlov at kommunens embedsmænd skal bo på byens bedste adresse, mener de to Venstre-folk Kristian Skov-Andersen og Søren Revsbæk. Foto: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Det er ingen naturlov at kommunens embedsmænd skal bo på byens bedste adresse, mener de to Venstre-folk Kristian Skov-Andersen og Søren Revsbæk. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-forslag: Flyt administrationen væk fra byens bedste adresse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-forslag: Flyt administrationen væk fra byens bedste adresse
Næstved - 17. september 2019 kl. 10:43
Af Kim Palm

- Det er ingen naturlov at kommunens embedsmænd skal bo på byens bedste adresse.

arrow Læs også: Tilfreds gruppeformand efter ekstraordinært Venstre-landsmøde

Venstres to medlemmer af Økonomiudvalget, Kristian Skov-Andersen og Søren Revsbæk, vil have undersøgt, om det er muligt at flytte kommunens mange embedsmænd ud af Rådmandshaven med kig til skoven og Susåen - og ud til de mange ledige kommunale kvadratmetre i betonbyggeriet Birkebjergcenteret i Næstved Syd.

- Kommunen har en stor udfordring med at skabe nyt liv i Birkebjergcenteret, og da vi samtidig er i gang med en omfattende plan om boligbyggeri i Rådmandshaven, er det naturligt at undersøge om administrationen kan flytte ud til Næstved syd, siger Venstres gruppeformand Kristian Skov-Andersen forud for aftenenes byrådsmøde.

Her skal politikerne nemlig tage stilling til et lokalplanforslag om bebyggelse på begge sider af Rådmandshaven. En plan, der i forvejen har skabt splittelse blandt de folkevalgte - og nu kommer Venstre så med et forslag, der med garanti vil udløse masser af debat i aften.

- Lokalplanforslaget omkring Rådmandshaven opererer jo også med en indsnævring af vejen fra firesporet trafikvej til en bygade, der minder om Indre Vordingborgvej. Derfor vil det være naturligt at lette trafikken ved at flytte administrationen ud til Birkebjergcenteret, hvor vi har rigeligt med plads, siger Kristian Skov-Andersen.

Han forestiller sig, at Rådmandshavens smukke gule bygninger med fordel kan ombygges til boliger i stedet. Og netop boligbyggeri på en af byens mest trafikerede adresser har skabt stor uenighed i byrådet. I forvejen siger Dansk Folkepartis Githa Nelander sammen med Enhedslistens to medlemmer Thor Temte og Susanne Steensgaard Tariq nej til boligbyggeri på begge sider af Rådmandshaven, mens Venstres Kirsten Devantier afventer sin stillingtagen.

Siden 1983 har kommunens administration haft adresse på Rådmandshaven, der efter kommunalreformen i 2007 er blevet udbygget med yderligere 6.200 kvadratmeter.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk