19. juni 2019
En stolt Alexander Juhlin Jensen med sølvmedaljen som bevis på den fornemme præstation. Privatfoto
En stolt Alexander Juhlin Jensen med sølvmedaljen som bevis på den fornemme præstation. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Usædvanlig præstation af lokal håndværker: Modtager fornem hæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usædvanlig præstation af lokal håndværker: Modtager fornem hæder
Næstved - 19. oktober 2018 kl. 19:30
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alexander Juhlin Jensen fra Rislev ved Næstved har netop været til svendeprøve som bygningsstruktør, og det gik godt. Rigtig godt faktisk. Den 25-årige nu nyuddannede svend modtog nemlig den uhyre sjældne sølvmedalje.

arrow Læs også: Næstved-dreng er Sjællands dygtigste VVS-elev

Dermed er Alexander Juhlin Jensen blevet medlem af en meget eksklusiv gruppe, for siden 1995 er det kun meget få struktør-elever, der har modtaget sølv til deres svendeprøve på EUC Sjælland. Præstationen udløses ved en karakter mellem 11,6 og 12. Der uddeles ikke guld ved struktør-uddannelserne, så derfor er sølvmedaljen den højeste ære, der kan modtages.

- Alexanders sølvmedalje er blot den tredje sølvmedalje, jeg nogensinde har uddelt til en bygningstruktør. Jeg er meget stolt over at have oplevet hans udvikling gennem hans tid her. Han er en stille og rolig fyr, der altid får tingene løst med en stor faglighed og motivation, der er helt unægtelig - han vil det bare det her, siger Jimmy Olsen, struktør-faglærer på EUC Sjælland.

Ligesom mange andre unge, var Alexander Juhlin Jensen forbi gymnasiet og tage sin ungdomsuddannelse. Det var dog først, da studentereksamen var i hus, at han fandt den rette hylde. Det stod klart, da han gik i gang med at ombygge sin egen lejlighed. Her genopdagede han interessen for at bruge hænderne efter tre lange, seje år på skolebænken.

- At arbejde med træ har altid interesseret mig meget, men jeg kan generelt godt lide at bruge hænderne, ligesom det tiltaler mig at arbejde udenfor. Netop træarbejdet og frisk luft er der masser af i struktørfaget, og så er fedt med nogle opgaver, som står selv og bliver stående, når du er færdig, siger Alexander Juhlin Jensen, som har stået i lære hos CC Brun Enterprise i Herlufmagle under sin uddannelse.

Den fornemme hæder er ikke den eneste, Alexander Juhlin Jensen har modtaget i løbet af sin tid på uddannelsen. I 2017 vandt han sammen med makkeren Mille Christine Eriksen guld ved DM i Skills.

arrow Satser 10 millioner kr. på Skills
28. februar 2018 kl. 14:42 Opdateret: kl. 11:27
arrow Se billeder: 16 unge sjællændere sejrer ved DM i Skills
28. januar 2017 kl. 16:42 Opdateret: kl. 09:54
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk