22. september 2019
Udviklingsingeniør Simon Voigt Andersen fra Ropox hjælper Emma Niegaard fra holdet Vestititas med nogle justeringer på deres støttehjul, så det nemmere følger med, når rollatoren skal dreje.
Udviklingsingeniør Simon Voigt Andersen fra Ropox hjælper Emma Niegaard fra holdet Vestititas med nogle justeringer på deres støttehjul, så det nemmere følger med, når rollatoren skal dreje.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge entreprenører vil hjælpe ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge entreprenører vil hjælpe ældre
Næstved - 24. marts 2019 kl. 08:58
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællandske skrev i januar om fire piger fra 3.g på Næstved Gymnasium, som under navnet Vestititas deltog i en entreprenørskabsmesse i Næstved StorCenter med en rollator med hjælpemotor og støttehjul, så den kan køre i mere ujævnt terræn som grusstier.

De vandt kategorien samfund og befolkning i overlegen stil, selv om teknologi ikke er en del af faget erhvervsøkonomi på Næstved Gymnasium.

Det er første år Næstved Gymnasium er tilmeldt konkurrencen.

- Normalt er det mere elever fra HHX og EUX, som deltager, men jeg ville gerne vise, at vi også godt kan blande os, siger Christina Wikkelsø, som for andet år underviser i erhvervsøkonomi.

En ting er teori, noget andet er praksis, og konkurrencen her er en god mulighed for at prøve teorierne af.

- Lige nu overvejer vi, om der skal være ledninger fra batteriet op til håndtaget, eller kommunikationen skal foregå ved hjælp af Bluetooth, siger Emma Røhmer, der har udviklet den specielle rollator sammen med Emma Neigaard, Sasja Ebbesen og Katrine Dalsgaard.

- Det er vigtigt, at rollatoren bliver så nem som muligt at bruge, understreger hun. Idéen fik de i øvrigt, fordi den anden Emma på holdet, Emma Neigaard, bor tæt ved et plejehjem.

Siden konkurrencen i Næstved StorCenter har de blandt andet tilføjet en kurv på modellen og lavet en del research. De har blandt andet fundet ud af, at der allerede findes en elektrisk rollator på det tyske marked, men det er til en meget højere pris end Vestititas regner med at skulle have for deres produkt.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk