29. september 2021
Det var et helt enigt byråd, der i marts stod bag beslutningen om at flytte Næstved Erhvervshavn ud af bymidten og ud på Stenbæksholm- arealet. Illustration: Næstved Kommune
Det var et helt enigt byråd, der i marts stod bag beslutningen om at flytte Næstved Erhvervshavn ud af bymidten og ud på Stenbæksholm- arealet. Illustration: Næstved Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed i Venstre om ny havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Uenighed i Venstre om ny havn
Næstved - 28. juli 2021 kl. 09:42
Af Robert Andersen

31-0.
Det plejer at være en sikker sejr, men der er alligevel nogen, der stiller spørgsmål til fornuften i den ellers knusende sejr.

arrow Læs også: Bylaug vil flytte havnen til nyt sted og sælge 200 byggegrunde

Det handler om udflytningen af Næstved Erhvervshavn fra midtbyen til Stenbæksholm, som blev besluttet af et meget enigt byråd i marts med stemmerne 31-0.

Men nu er der måske sprækker på vej i den historiske enighed.

Masterplanen

Lige siden borgmester Carsten Rasmussen i det årlige sommerinterview i Sjællandske smed den store sommerbombe og plæderede for at lukke Næstved Erhvervshavn helt, har diskussionerne kørt på de høje nagler.

I december kom havnens store Masterplan med udflytning til Ydernæs og flytning af lystbådehavnen. Den blev dog hurtigt skudt ned.

Masterplanen arbejdede også med en fremtidig udbygning af havnen på Stenbæksholmsiden af kanalen.

Men som en tyv om natten dukkede et helt enigt byråd op i marts med en færdigstrikket plan om at flytte hele havnen til Stenbæksholm og vupti - så havde kommunen købt 27 hektar jord for 6,7 millioner kroner. Man var klar til at bygge i 2022.

Ingen mening

Det skabte ballade i den lille by Stenbæksholm, hvor indbyggerne mente, at det var da en elendig ide.

Det mener Venstre-politikeren Diego Gugliotta også.

Han stiller op til kommunalvalget til november og står på Venstres liste som nummer fem - det burde under normale omstændigheder give valg.

- Placeringen ved Stenbæksholm giver ingen mening. Mange af de store skibe skal jo stadig helt ind i det store havnebassin for at vende. Kompromiset afspejler ikke det, vi ønskede, siger han til Sjællandske.

For ham er havnen bestemt ikke uddebatteret.

Han mener, at det nye byråd bør tage sagen op igen, for det er en snæver økonomisk betragtning, der ligger bag beslutningen, mener han, og eftersom det er en beslutning, der vil have indflydelse på Næstved i de næste mange år, opfordrer han til, at man genovervejer.

- Det er en alvorlig sag, der ikke kun omhandler økonomi, siger han.

Det ligger helt fast

Diego Gugliotta mener ikke, at han er på kollisionskurs med resten af byrådsgruppen. Han tror, at flere vil have den samme opfattelse.

Den køber Venstres formand i Næstved Jakob Mols ikke. Han mener, at sagen om havnen er lukket, og et meget stort flertal i partiet står bag beslutningen.

- Jeg ved godt, at Diego Gugliotta mener noget andet, siger han.

For Jakob Mols fortæller, at han ikke vil lukke munden på Diego Gugliotta - i hvert fald ikke lige nu, men Venstres holdning til Næstved Erhvervshavn den ligger fast. Det bliver på Stenbæksholmsiden af kanalen.

Venstres gruppeformand Kristian Skov-Andersen kan godt leve med, at Diego Gugliotta mener noget andet end flertallet, for, som han siger, det er ok med et supplerende synspunkt. Det er straks værre med et modstridende synspunkt.

Og havnens placering er ikke vigtig for Venstre. Det er det til gengæld, at der fortsat er en havn i Næstved.

Bliver Diego Gugliotta valgt, skal han skrive under på en håndfæstning, der afskærer ham fra at fremføre særstandpunkter uden tilladelse fra partiledelsen.

arrow Klima og verdensmål skal fylde mere i næste byrådsperiode
30. juli 2021 kl. 13:56 Opdateret: kl. 13:56
arrow Otte ton tung sten gravet op af Kanalen
01. juli 2021 kl. 09:38 Opdateret: kl. 09:36
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk