9. august 2020
David Johnsen (th), der her ses sammen med sektionschef Ali Hassan, lover bro til tiden. Arbejdet med brorenoveringen tyvstarter i næste uge. Foto; Jørgen C. Jørgensen
David Johnsen (th), der her ses sammen med sektionschef Ali Hassan, lover bro til tiden. Arbejdet med brorenoveringen tyvstarter i næste uge. Foto; Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyvstart på brorenovering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyvstart på brorenovering
Næstved - 09. juli 2020 kl. 04:45
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvad sker der?
Omtrent hver femte minut må David Johnsen svare på spørgsmål fra nysgerrige forbipasserende på Græshoppebroen.

arrow Læs også: Løbeklub for politi-aspiranter: Målet er flere lokale betjente

- Det er også helt okay, men kan du ikke fortælle læserne, hvad der sker, siger David Johnsen, byggeleder i Christiansen & Essenbech, der står for renoveringen af den gamle bro.

Det gør vi gerne - for Christiansen & Essenbech går nemlig snart i gang med alt det arbejde, der kan laves uden at genere bil- og skibstrafikken i Karrebæksminde.

Mandskabsvogn

Et arbejdshegn er sat op på Kludekogerpladsen på Sjællands-siden og i næste uge kommer der også en kontorvogn og en skurvogn for foden af den aldrende bro fra 1936.

- Når det sker er vi klar til at gå i gang. Først og fremmest handler det om at renovere de dele af broen, der kan laves inden brolukningen. Det skaffer os en buffer, så vi kan overholde tidsfristen, siger David Johnsen.

Derfor vil feriefolket kunne se byggefolk i aktion, primært under broen frem til 7. september, hvor Græshoppebroen lukker for at blive lappet sammen, så den er køreklar de næste 25 år.

Fra 7. september til 4. oktober bliver der lukket for alle former for kørende færdsel og Christiansen & Essenbech kan arbejde i døgndrift på at udskifte brodækket, samt udføre fugtisolering og en masse betonrenovering over og under brodækket.

Firmaet lover bro til tiden og de har prøvet det før. Christiansen & Essenbech har tidligere stået bag renovering af vitale vejbroer i København som Stormbroen, Langebro, Christian IV's Bro og Knippelsbro.

Når broen står færdig og igen er køreklar venter der bilisterne en anderledes æstetisk oplevelse. Efter renoveringen vil der ikke længere være et brodæk af stål, men i stedet et brodæk af afrikansk azobetræ i sildebensmønter. Dermed vender broen tilbage til sit gamle og tilsyneladende mere holdbare design.

Mens brorenoveringen står på har kommunen etableret en såkaldt myndighedsparkering på Enø-siden. Her vil holde ambulance, politi, brandbil og hjemmeplejebiler, klar til at servicere de cirka 450 fastboende på Enø og Lungshave.

Parkeringspladser

Samtidig har kommunen sammen med Karrebæksminde Lokalråd og grundejerforeningerne etableret en gratis kørselsordning til og fra Græshoppebroen.

Når broen lukker vil det være muligt for de fastboende at parkere deres biler på Sjællandssiden. Der etableres 160 parkeringspladser på Stejlepladsen ved Spar-købmanden og yderligere 50 plader på Markedspladsen ved Kanalkroen.

arrow Stjal varer for 1000 kroner
09. juli 2020 kl. 13:50 Opdateret: kl. 11:25
arrow Ung mand forsvundet i et halv år
09. juli 2020 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:47
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk