9. juli 2020
1. juni i år klippede borgmester Carsten Rasmussen den røde snor for at markere, at Smedebakken 32 nu tilhører Foreningen Tybjerghus. Det kan allerede nu mærkes på økonomien i den frivillige forening. Privatfoto
1. juni i år klippede borgmester Carsten Rasmussen den røde snor for at markere, at Smedebakken 32 nu tilhører Foreningen Tybjerghus. Det kan allerede nu mærkes på økonomien i den frivillige forening. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tybjerghus - nu med sorte tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tybjerghus - nu med sorte tal
Næstved - 15. november 2019 kl. 17:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Helle Hansen
For godt et år siden var det enten køb eller stop efter 10 års kamp for at drive Tybjerglille Bakkers samlingspunkt med café midt i byen, og nu er her for første gang i lang tid sorte tal på bundlinjen.

Foreningen Tybjerghus kører med regnskabsår, som slutter 30. september, så det varer nogle måneder endnu, før det nye regnskab ligger klart.

- Men ser vi på oktober, så har vi fået sorte tal på bundlinjen, siger en glad Erik Elingaard, næstformand i Foreningen Tybjerghus, som onsdag aften holdt borgermøde med fokus på det frivillige arbejde fremover.

Efter 10 år med evige underskud og kamp for at skrabe husleje sammen til den private ejer af Smedebakken 32 var grænsen nået.

Kommunen bevilgede en mio. kroner, så foreningen kunne købe huset til overtagelse 1. juni i år.

Siden er foreningen blevet fritaget for at betale grundskyld, og en bankgæld på over 70.000 er ved at være fortid, så pludselig har foreningen ligefrem lidt penge at lave noget for. De skal dog i høj grad gå til renovering af ejendommen. Bestyrelsen vil snarest gå i gang med at lave en prioriteret liste over, hvad der skal renoveres.

På samme måde bliver der nu også lavet nogle basismål for det frivillige arbejde i huset.

- Noget af det, der står højt på listen er dog af få lavet noget støjdæmpning i huset. I dag er her meget støj, når her er mange mennesker, siger Erik Elingaard.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk