22. juni 2021
Næstved Turistforening får afslag på flere penge, da kommunen i forvejen sender 3,2 mio. kr. i tilskud til Visit Sydsjælland og Møn. Her ses Georg Bentzen (tv) i turistforeningens lokaler i den tidligere ventesal på Banegårdspladsen.
Næstved Turistforening får afslag på flere penge, da kommunen i forvejen sender 3,2 mio. kr. i tilskud til Visit Sydsjælland og Møn. Her ses Georg Bentzen (tv) i turistforeningens lokaler i den tidligere ventesal på Banegårdspladsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turistforening får nej til flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turistforening får nej til flere penge
Næstved - 18. oktober 2018 kl. 13:04
Af Kim Palm

Turistforeningen i Næstved får ikke flere penge. Det står klart efter at Plan- og erhvervsudvalget i kommunen har sagt nej til en ansøgning på 330.000 kr. til drift af turistinformationen i Karrebæksminde og på Banegårdspladsen i Næstved.

arrow Læs også: Turistsamarbejde stifter ny pris: Vil hædre årets ildsjæl

- Det er brandærgerligt og temmelig sørgeligt, siger formand for Næstved Turistforening, Georg Bentzen.

Turistforeningen havde søgt tilskud til bl.a. at skulle dække husleje i Karrebæksminde, bogholderi, administration af frivillige netværk og guidede ture i Næstved og Karrebæksminde.

- 330.000 kr. kan selvfølgelig lyde af mange penge. Men når man tænker på, at turisterhvervet i kommunen årligt omsætter for 700 mio. kr. og holder 830 mennesker i beskæftigelse, synes jeg faktisk ikke det er meget at bede om, siger Georg Bentzen.

I følge turistformanden er det ikke længere er muligt at fastholde det nuværende niveau for turistinformation i Næstved Kommune udelukkende baseret på frivillige kræfter som hidtil. Derfor blev der søgt om tilskud til at kunne ansætte lønnet personale til at løse en del af opgaven.

Plan- og erhvervsudvalget siger nej til tilskud fordi kommunen i forvejen sender 3,2 mio. kr. i tilskud til destinationsselskabet Visit Sydsjælland og Møn, som har til opgave at trække turister til egnen.

- Det er også fint nok med en masse brochurer og ting du kan finde på nettet. Men når jeg kommer til en fremmed by som turist, kigger jeg mig altid om efter et sted at gå hen og blive vejledt. Det risikerer nu at forsvinde, siger Georg Bentzen.

Turistforeningens frivillige medarbejdere vil dog fortsat være at finde i den tidligere ventesal på Banegårdspladsen, som turistforeningen overtog i maj 2017.

- Vi gør, hvad vi kan, men det er umuligt at opretholde serviceniveauet overfor turisterne uden penge, siger Georg Bentzen.

arrow Lokale turistguider giver bedre service
14. november 2018 kl. 08:55 Opdateret: kl. 08:36
arrow Kendt kostskole hitter med guidede ture
19. oktober 2018 kl. 10:19 Opdateret: kl. 16:17
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk