16. oktober 2021
Siden 2017 har frivillige i Næstved Turistforening bemandet Ventesalen på Banegårdspladsen. Næste år er det slut. Foto: Mia Than West
gallery icon

Se billedserie

Siden 2017 har frivillige i Næstved Turistforening bemandet Ventesalen på Banegårdspladsen. Næste år er det slut. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turistforening bakker ud af Ventesalen og Karrebæksminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Turistforening bakker ud af Ventesalen og Karrebæksminde

Siden 2017 har frivillige fra Næstved Turistforening bemandet Ventesalen på Banegårdspladsen og guidet turister rundt i kommunen. Men snart er det slut.

Næstved - 11. maj 2021 kl. 04:45
Af Kim Palm

For få frivillige og for meget spild af tid.

arrow Læs også: Her er de nye skraldebøtter: Snart lander de i din indkørsel

Det er den direkte årsag til, at Næstved Turistforening nu vil forlade Ventesalen på Banegårdspladsen i Næstved og Alléen i Karrebæksminde. I stedet planlægger turistforeningen at møde turisterne der, hvor de opholder sig.

Et flertal i kommunens Plan- og erhvervsudvalg har netop godkendt den nye strategi. Men ikke alle var enige. Et af udvalgets medlemmer stemte imod. Det var Nye Borgerliges Githa Nelander, der sagde nej til at bevilge den lokale turistforening 350.000 kroner årligt uden synlig tilstedeværelse i Næstved og Karrebæksminde.

- Hvad foregår der? Det kunne jeg godt lide at vide. Jeg kan simpelthen ikke godkende det her, siger Githa Nelander.

Sidste sæson

Men flertallet valgte at følge indstillingen og dermed er det sidste sæson med frivillige, der bemander kontorerne i ventesalen på Banegårdspladsen og lokalerne på Alléen i hjertet af Karrebæksminde. Fra 1. juni til 31. august holder turistforeningen åbent fire timer dagligt torsdag, fredag og lørdag. Herefter er det slut og turistkontoret i Karrebæksminde flyttes til en af lokalområdets turismeleverandører, mens turistkontoret i Ventesalen lukkes, aftalen opsiges, og serviceringen flytter til øvrige turistinformationer i bymidten samt til større events.

Venstres gruppeformand Kristian Skov-Andersen (V) er næstformand i turistforeningen og enig i den nye strategi.

- Ventesalen på Banegårdspladsen bliver - populært sagt - mest opsøgt af folk, der har behov for at komme på toilettet eller som spørger til, hvornår bussen kommer. I forvejen er Visit Sydsjælland synlige på 14 turistdestinationer rundt i kommunen, så man kan spørge sig selv, hvor meget mening det giver at bemande kontor nummer 15 og 16, siger Kristian Skov-Andersen, der støtter op om strategien om at turistforeningens frivillige bevæger sig ud der, hvor turisterne i forvejen opholder sig.

- F.eks på Gavnø. Det giver mere mening, tilføjer byrådets repræsentant i foreningen.

Intern ballade

Da Sjællandske i marts første gang skrev om turistforeningens planer om at bakke ud af Ventesalen gav det en mægtig ballade internt i foreningen som siden 2017 er reduceret fra 35 til 14 frivillige. En af dem, der har sagt stop er Per Rasmussen. Han er uenig i strategien om at forlade Ventesalen og har derfor valgt at forlade det frivillige turistarbejde.

- For mig at se har det givet rigtig meget mening at vi er synlige i Ventesalen. Fakta er, at vi i 2020 har haft 7115 besøgende, hvilket giver et gennemsnit på 35 pr. åbningsdag. En del kommer i Ventesalen for at søge ly for vind og vejr, medens de resterende har spørgsmål til steder de kan besøge både i Næstved og i resten af Danmark. I juli 2020 havde vi således 1042 besøgende på 27 åbningsdage, af disse var der 520 besøgende der henvendte sig direkte til en frivillig medarbejder. Så vi har bestemt ikke kedet os, siger Per Rasmussen.

Søger flere frivillige
Formand for Næstved Turistforening Charlotte Schwartzlose beklager de frivilliges afgang og søger derfor efter nogle andre, som vil tage over og påtage sig en vigtig opgave.

- Vi håber bestemt at vi får flere frivillige, bl.a. til at guide turister rundt i Næstved og Karrebæksminde, siger Charlotte Schwartzlose.

Næstved Turistforening har siden 2017 bemandet Ventesalen. Formålet har ikke kun været at guide turisterne rundt i kommunen. Den synlige tilstedeværelse har også haft til formål at stoppe hashhandel og ballademagere på Banegårdspladsen.

arrow Seks spritnye sosser stiller op til KV21
10. maj 2021 kl. 14:14 Opdateret: kl. 14:14
arrow Peter fik stik nummer 40.000
10. maj 2021 kl. 13:50 Opdateret: kl. 13:50
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk