22. oktober 2019
Mette Frederiksen og Camilla Larsen (th.) er på arbejde på Birkebjerg Allé, da aftensmaden til deres overraskelse bliver leveret af Magnus Heunicke (S). De tager imod hans tilbud om 30 sekunders politisk tale for gratis mad. Fotos: Niels Brande
gallery icon

Se billedserie

Mette Frederiksen og Camilla Larsen (th.) er på arbejde på Birkebjerg Allé, da aftensmaden til deres overraskelse bliver leveret af Magnus Heunicke (S). De tager imod hans tilbud om 30 sekunders politisk tale for gratis mad. Fotos: Niels Brande
Foto: NIELS BRANDE
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Toppolitiker som pizzabud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Toppolitiker som pizzabud
Næstved - 15. maj 2019 kl. 14:12
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvorfor kommer du her?
Overraskelsen er stor, da pizzabuddet fra Café Pyramiden kommer ind ad døren på Socialpædagogisk Center tirsdag aften.

arrow Læs også: Konservativ folketingskandidat: Folkeskole frem for topskattelettelser

Buddet er nemlig ingen ringere end det politiske pizzabud Magnus Heunicke (S).

Han er Socialdemokratiets kandidat i Næstved-kredsen til Folketinget. Siden 2005 har han haft sæde der, og i halvandet år frem til valget i 2015 var han transportminister.

350 millioner kroner afsat til motorvej fra Rønnede til Næstved var et af de aftryk, han fik sat i sin tid med ministerkontor, og sådan en stol sætter han sig også gerne i igen.

Magnus Heunicke er populær på Sydsjælland. Ved seneste valg hev han 17.864 personlige stemmer hjem, hvoraf de 10.957 blev afgivet i Næstved.

Det gav ham en 11. plads i den samlede opgørelse over, hvem der fik flest personlige stemmer foran profiler som Inger Støjberg (V), Søren Espersen (DF) og Søren Pape Poulsen (K).

Et års tid efter valget tog Magnus Heunicke og familien et skridt og flyttede til København - for familiens skyld, forklarede Magnus Heunicke dengang i Sjællandske.

- To pendlere i familien går ikke, når man også har to børn. De går i 1. og 4. klasse, og det er for sjældent, at vi spiser mad sammen. Jeg elsker Næstved, og jeg vil altid kæmpe for Næstved. Men jeg må også tage hensyn til familien. Det tror jeg godt, at folk forstår, sagde Magnus Heunicke.

Nu bor han og hustruen Nina Groes med deres to piger Ella og Rakel Heunicke Groes på Østerbro, i cykelafstand til Christiansborg.

- Jeg kunne ellers leve med næsten hvad som helst for at blive boende i Næstved, men det at kunne spise morgenmad sammen og i det hele taget være sammen med mine børn, er dyrebar tid, som man ikke får igen, siger Magnus Heunicke.

Båndet til Næstved er stærkt, og de seneste år har han været i byen mindst to gange om ugen. Til møder, på familiebesøg og meget andet.

Under valgkampen er han i Næstved hver dag. I weekenden stemte han eksempelvis dørklokker i sydbyen, og da han tænkte over, hvordan han kunne komme i kontakt med vælgerne i aftentimerne, dukkede tanken om pizzalevering op.

Det politiske pizzabud, som han kalder sig. Er man så heldig, at han leverer, og giver man ham 30 sekunder til at levere en politisk tale, betaler han pizzaen.

En enkelt kunde siger nej tak til Magnus Heunickes tilbud om en gratis familiepizza for 30 sekunders politisk tale, mens de øvrige fem kunder, politikeren leverer til, alle lytter til hans tale til fordel for gratis grill- kylling og pizza.

Magnus Heunicke er i sit es på passagersædet med mad på skødet. Den første levering efterlod godt nok en kritisk plet på politikeren - en arbejdsskade som Rasmus Bjarking kalder det - men Magnus Heunicke tager det med højt humør.

For et årti siden lavede han faktisk samme stunt som pizzabud, men Facebook var ikke nær så godt et medie som i dag, hvor han den første time høster små 200 likes og en stribe kommentarer på et opslag, hvor han sammen med Café Pyramidens ejer Recep Ünsal fortæller om aftenens særlige leveringsbetingelser.

Historien deler han også på Twitter, og flere politiske kolleger lader hurtigt til at blive inspireret.

Mon ikke flere politiske pizzabude dukker op i den historisk lange valgkamp.

Læs mere i Sjællandske.

arrow V-kandidat: Sydsjælland bliver koblet af udviklingen
13. maj 2019 kl. 12:31 Opdateret: kl. 13:13
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk