20. september 2021
Årets sommershow i BonBon-Land sørger i høj grad for at inddrage publikum, som blandt andet adskillige gange er nødt til at hjælpe Bibbi BonBo med at lave pruttelyde. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Årets sommershow i BonBon-Land sørger i høj grad for at inddrage publikum, som blandt andet adskillige gange er nødt til at hjælpe Bibbi BonBo med at lave pruttelyde. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilbage til de frække rødder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tilbage til de frække rødder
Næstved - 24. juli 2021 kl. 12:17
Af Helle Hansen

Der bliver pruttet helt gevaldigt meget både på scenen og af publikum, når der to gange dagligt er show på Børnescenen i BonBon-Land i Holme-Olstrup her i højsæsonen.

- Vi skal tilbage til rødderne, tilbage til det lidt frække univers, lyder forklaringen på fænomenet fra Jonas Stimose, BonBon-Lands forlystelseschef siden årsskiftet.

Efter en række år med navne udefra til at underholde på Børnescenen i sommertiden, senest Pyjamasheltene, har Jonas Stimose i år selv skrevet stykket sammen med nogle kollegaer fra satiregruppen Magt.

Ramasjang

- Jeg har studeret Ramasjang en del, erkender 27-årige Jonas Stimose, som endnu ikke selv har nogen børn og derfor lige skulle finde ind til kernemålgruppens univers anno 2021.

- Men Ramasjang i dag taler faktisk meget godt ind i det lidt frække univers, konstaterer han, der har skrevet teksten sammen med Mads Andersen, der ligeledes er medlem af Magt og nok så væsentligt har to børn der er henholdsvis fem og tre år.

Artiklen fortsætter under billedet.

Årets sommershow er skrevet af BonBon-Lands forlystelseschef Jonas Stimose sammen med andre medlemmer af satiregruppen Magt.

- Så de har været testpublikum til diverse punchlines, siger Jonas Stimose med en smil. Og nogle idéer er blevet droppet, da de ikke gik rent ind hos Walter og Ejvind.

Politik og forlystelser

Jonas Stimose har læst statskundskab på Københavns Universitet og har siden 2016 også været medlem af satiregruppen Magt, som i høj grad handler om at grille politikere fra hele det politiske spektrum. Men nu er han altså forlystelseschef i BonBon-Land og har skrevet et show til børn. Hvordan hænger det lige sammen?

- Vi er seks store legebørn, siger han om ham selv og de øvrige medlemmer af Magt.

Selv er han først startet med at arbejde i parken som 19-årig, men han er kommet her som barn og kan i den grad huske det univers, som stifteren Michael Spangsberg skabte med figurer og slik med sjove og halvfrække navne.

Artiklen fortsætter under billedet.

På scenen ses Bibbi BonBon sammen med Aage Mågeklat og Henry Hundeprut. Aage Mågeklat skal ind i Fidusmaskinen, hvorefter Henry Hundeprut skal prutte så meget ind i maskinen, at Aage Mågeklat forsvinder.

Nye sange

For Jonas Stimose handler det i dag meget om at genskabe det særlige BonBon-univers, som forlystelsesparken er bygget op over.

Frem til Michael Spangsberg solgte forlystelsesparken til Parques Reunidos i 2007, var årets sommershow altid en forestilling skrevet direkte til BonBon-Land. Og sådan skal det gerne blive igen, er ambitionen. Ligesom der er bygget en lille BonBon by, hvor maskotterne sover, når de ikke er ude i parken.

Med til årets sommershow hører også nogle nye sange, som er skrevet af samme team fra Magt.

På scenen fremføres de af Bibbi BonBon, men inden længe kan »Tag i BonBon-Land« og »Tryllesangen« også høres på Spotify i en version med musikerne fra Magt og medforfatteren til showet Mads Andersen som sanger. Her er håbet, at de vil blive nogle nye klassikere, som kommer til at ligge på rygraden af de børn, som nu kommer i parken.

Det er første gang, at han har forsøgt sig som forfatter på et børneshow, men det bliver næppe det sidste.

Der er pænt fyldt op på tilskuerbænkene ved de to daglige shows, der varer 22 minutter.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk