29. november 2020
Fradag klokken halv elleve. Tiden går - nu igen efter restaureringen af visere og urskiver. Selv i dunkelt regnvejr ses det tydeligt, at tiden står skarpt igen.
gallery icon

Se billedserie

Fradag klokken halv elleve. Tiden går - nu igen efter restaureringen af visere og urskiver. Selv i dunkelt regnvejr ses det tydeligt, at tiden står skarpt igen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tiden er guld værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiden er guld værd
Næstved - 30. oktober 2020 kl. 13:40
Af Jan Jensen

16. september forsvandt tiden fuldstændig ved middagstid, da både urskiver og visere blev fjernet på alle tre sider af kirketårnet på Sct. Mortens kirke.

Nu er det tid til at kigge op igen, når man passerer kirkepladsen. De nyrestaurerede og bladguldbelagte urskiver er på plads igen - sammen med viserne.

Det er en glad malermester Arne Hulbæk, der få dage før sin 81 års fødselsdag, kan fortælle vidt og bredt om hans seneste arbejde. Det var samme Arne Hulbæk, der i 1985 havde urskiverne under behandling sidste gang.

58 timers arbejde

Arne Hulbæk har brugt præcis 58 timer på at renovere de tre urskiver. Den blå farve er stort set den originale fra 1985. Den var falmet og næsten hvid, indtil han gik i gang med diverse skuremidler og til sidst en olie, for at fremkalde dybde i farven igen.

- Bare vent til solen kommer frem og lyset rammer skiven. Det bliver et flot syn, lyder det fra Arne Hulbæk på en gråvejrsramt torsdag. Fredag var regnen med fra morgenstunden, men Andreas Mosvang og Mike Carstensen fra Jørn Johansen A/S fik skiver og visere på plads igen - og tiden kan nu gå sin gang med nyt bladguld.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk