21. september 2019
Svend Christian Hansen er demensven og uddannet i at tackle de ofte svære situationer, når byens glemsomme medborgere skal køres til dagtilbud. Fotos: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Svend Christian Hansen er demensven og uddannet i at tackle de ofte svære situationer, når byens glemsomme medborgere skal køres til dagtilbud. Fotos: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Taxa-Svend er demensven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taxa-Svend er demensven
Næstved - 15. april 2019 kl. 05:50
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svend Christian Hansen er demensven. Sammen med de øvrige vognmænd og chauffører i Næstved Taxa har han gennemgået et kursus, der ruster ham til at tackle svære situationer, når byens demente skal køres rundt i byen, typisk ud til dagtilbud for demensramte på Korinthvej.

- Det handler om noget så enkelt som tryghed og genkendelighed, når vi møder de demente. Derfor er jeg altid uniformeret, når jeg kører taxa og jeg sørger også for at følge dem helt hjem i egen bolig og hjælper dem af med overtøjet, så jeg er sikker på, at de er kommet godt hjem, siger Svend Christian Hansen.

Han er én af Næstved Taxas 85 vognmænd og chauffører som er uddannet til at håndtere demensramte passagerer. Demenscertificeringen er et krav fra kommunen, som Næstved Taxa kører for og er blevet taget godt imod af selskabets medarbejdere.

- Hele initiativet er baseret på, at vi har en tæt kontakt med Næstved Kommune, hvor vi kører specialiseret genoptræning, lægekørsel og kørsel til dagcentre. En del af kørslen går til dagcentre for demente og derfor er det kun naturligt, at vi ved hvad vi skal gøre, når vi møder især ældre medborgere, der optræder forvirrede og glemsomme, siger næstformand i Næstved Taxa, Ole Gaarde Kristensen.

Ifølge Videnscenter for Demens lider 89.000 danskere af tiltagende hukommelsessvigt. Kvinder udgør mere end to tredjedele med demens.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk