24. oktober 2021
Anton drager stor omsorg for sine sten, og forestillingen hylder børnenes fantasi, empati og handlekraft. Foto: Niels Grønne
gallery icon

Se billedserie

Anton drager stor omsorg for sine sten, og forestillingen hylder børnenes fantasi, empati og handlekraft. Foto: Niels Grønne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svensk hund er hovedperson i ny teaterforestilling for de mindste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svensk hund er hovedperson i ny teaterforestilling for de mindste
Opdateret 24. september 2021 kl. 10:46
Næstved - 24. september 2021 kl. 10:41
Af Esben Thoby

På vej hjem får Anton øje på en sten. Den ser så ensom ud, og den er kold. Imens Mor kigger væk, kommer han den ned i en af hendes poser. Hjemme igen tager Anton sig af stenen. Han vasker og bader den, og han giver den en seng og putter den. Snart er der sten overalt - selv i kaffekanden.

arrow Læs også: Gavmild fond sender teaterprogram ud til 22.000 husstande

»Antons sten« er navnet på den seneste forestilling fra Faster Cool, der har premiere i dag. Hvor Camille í Dali, som hun i virkeligheden hedder, tidligere selv har skrevet sine forestillinger, så bygger denne på den svenske børnebog »Astons stenar« af Lotta Geffenblad.

Fantasi og empati

Med bogen som udgangspunkt har Faster Cool skabt en musikalsk, sanselig og ordløs dukkeforestilling. Den er visuelt inspireret af bogforlægget og en hyldest til barnets fantasi, empati og handlekraft - og til voksne, der respekterer barnets egen vej.

Vi møder hunden Anton, der bliver fuldstændig vild med sine sten. En dag tager familien på strandtur - og stenene skal med. Anton opdager, hvor dejligt stenene har det på stranden og beslutter, at de skal blive der. Men så ligger der lige en lille pind ... En situation, som de fleste småbørnsforældre nok kan relatere til på den ene eller anden måde.

Camille í Dali har selv både lavet dukker og scenografi og komponeret forestillingens musik. Hun er også selv med på scenen som dukkefører sammen med Christian Adelhorst Rossil. Teknikken er lagt i hænderne på René Lützen og Niels Grønne står sædvanen tro for instruktionen.

Spiller flere steder

»Antons sten« indgår også i WAUW, der er Næstved Kommunes tilbud om scenekunst for dagtilbud og skole. Forestillingen skal blandt andet spille for børn i Fladsåhallen, på Glumsø Kro og på Kobberbakkeskolen, afd. Sct. Jørgen. Derudover spilles der flere formiddagsforestillinger på hverdage i Teatersalen.

I forbindelse med »Antons sten« er der endvidere mulighed for at indgå i et huskunstnerforløb, hvor forestillingens skuespillere kommer ud på institutionerne, både før og efter at børnene ser forestillingen.

I første omgang kan »Antons sten« opleves i Teatersalen på Grønnegades Kaserne Kulturcenter lørdag og søndag - begge dage klokken 11. Men hvad så, hvis nogle børn kommer til at se forestillingen både i weekenden og sammen med deres institution?

- Ja, så er de bare heldige. Børn elsker gentagelser, og »Antons sten« er én af de forestillinger, man kan se igen og igen og blive ved med at finde nye sjove og skæve ting i. Børnene vil simpelthen knuselske lille Anton, siger Camille í Dali med sikkerhed i stemmen.

Målgruppen for forestillingen er børn i alderen 2 til 6 år.

arrow Det lignede en broget vej - men endte med at give total mening
26. april 2021 kl. 17:40 Opdateret: kl. 11:33
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk