24. maj 2019
Her er en af mange døde svaner, der de seneste dage er skyllet op i tangen langs Enø Strand. Foto: Preben Madsen/Media Næstved
Her er en af mange døde svaner, der de seneste dage er skyllet op i tangen langs Enø Strand. Foto: Preben Madsen/Media Næstved
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svaner ramt af smitsom fugleinfluenza i ferieidyl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svaner ramt af smitsom fugleinfluenza i ferieidyl
Næstved - 21. august 2018 kl. 20:30
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fund af flere døde svaner langs Enø Strand styrker vetererinærmyndighedernes mistanke om smitsom fugleinfluenza på Sydsjælland og Lolland Falster.

arrow Læs også: Billeder: Naturens Dag med tudser, væddeløb og svampejagt

De døde svaner er skyllet op i tangen langs Enø de seneste dage, og Stig Mellergaard, der er souschef og dyrlæge i Fødevarestyrelsen, regner med, at det er samme sygdom som har ramt svanerne på Enø, som den der for nylig blev konstateret i fire svaner ved Korsør og en edderfugl på øen Vejrø i Smålandsfarvandet.

Her var der tale om højpatogen fugleinfluenza af typen H5N6,

- Det er en alvorlig fugleinfluenza, der kan resultere i høj dødelighed, hvis den kommer ind i en hønsefarm. Derfor er vi meget opmærksomme på den her influenza, siger Stig Mellergaard.

Endnu er der ingen grund til at slå storalarm. Stig Mellergaard appellerer i stedet til folk med hønsehold om at udvise stor forsigtighed, når de bevæger sig ude i naturen.

- Det handler om at tage fornuftige forholdsregler og rengøre fodtøjet grundigt, hvis du har været ude i naturen og været tæt på døde fugle, siger Stig Mellergaard.

Hvorvidt de døde svaner fra Enø skal indsamles til nærmere undersøgelse hos DTU Veterinærinstitut er endnu ikke afgjort. Nu gælder det om at udvise omhu og forsigtighed, så ikke det bliver nødvendigt med skrappere forholdsregler hos områdets fjerkræavlere.

Derfor opfordrer Stig Mellergaard til, at man melder fund af døde fugle til Fødevarestyrelsen, hvis man har mistanke om, at fuglen kan være død af fugleinfluenza. Eksempelvis hvis der er flere døde fugle på samme sted.

arrow En formiddag som spejder for børnefamilierne
10. august 2018 kl. 14:01 Opdateret: kl. 09:43
arrow Se billeder: Når skyggen er Gud
09. august 2018 kl. 16:17 Opdateret: kl. 13:12
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk