11. august 2020
Inden betonkanonerne bliver kørt i stilling til udvidelsen af Næstved Storcenter med yderligere 10.000 kvadratemeter skal politikerne tages med på råd om valg af farver og facade.
Inden betonkanonerne bliver kørt i stilling til udvidelsen af Næstved Storcenter med yderligere 10.000 kvadratemeter skal politikerne tages med på råd om valg af farver og facade.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storcenter må udvide: Politikere stiller krav om farver og facader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storcenter må udvide: Politikere stiller krav om farver og facader
Næstved - 06. november 2018 kl. 07:40
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inden den amerikanske kapitalfond BlackRock realiserer planerne om udvidelse af Næstved Storcenter, skal bygherren en tur forbi lokalpolitikerne for at få godkendt valg af farver og facade.

arrow Læs også: Power på vej til storcenter

- Det har vi besluttet for vi synes det er vigtigt med et byggeri i harmoni med omgivelserne. Beton behøver jo ikke være grimt, siger formand for Plan- og erhvervsudvalget, Daniel Lillerøi (S).

Godkendelse af farver og facade bliver dermed én af de udfordringer som BlackRock må leve med, når projektet med at udvide Næstved Storcenter med yderligere 10.000 kvadratmeter skal realiseres. Det samme gælder udeservering. Det blev et nej fra Plan- og erhvervsudvalget. Det betyder, at der ikke må laves caféer og restauranter med udendørsservering i det nye Næstved Storcenter. Beslutningen er truffet for at beskytte næringslivet i bymidten.

- På den måde sikrer vi os, at der er væsentlig forskel på indkøbsoplevelsen i bymidten og ude i storcenteret, siger Daniel Lillerøi.

Mens der således ikke bliver skabt nye cafémiljøer med udsigt til parkeringspladserne i Næstved Storcenter blev det til gengæld et ja til centerets ønske om en biograf.

- Placering af en eventuel biograf i Næstved Storcenter vurderes at henvende sig til et større regionalt opland, der strækker sig ud over by- og kommunegrænsen, mens biografer i bymidten typisk henvender sig til det lokale publikum, hedder det i administrationens indstilling, som politikerne mandag nikkede ja til.

Naboerne til Sydsjællands store handelsmagnet får også deres vilje med hensyn til bygningshøjde og skiltning.

Den maksimale bygningshøjde på 18 meter gøres mindre for de dele af storcenteret, der ligger tættets på naboerne, ligesom lokalplanen får tilføjet en bestemmelse, der begrænser facadebelysningen om natten og luger ud i antallet af skilte, flag og pyloner.

Lokalplanforslaget blev mandag godkendt af et flertal i Plan- og erhvervsudvalget. Thor Temte fra Enhedslisten stemte imod.

Nu sendes lokalplanforslaget til godkendelse i økonomiudvalget inden det præsenteres for byrådet. Og med en færdig lokalplan i hånden kan verdens største kapitalkæde således gå i gang med at skabe ny vækst i Sydsjællands største storcenter, der sidste år omsatte for 1,4 milliarder kroner.

arrow Storcenter bliver endnu større: Elektronikgigant flytter ind
13. september 2019 kl. 05:48 Opdateret: kl. 08:46
arrow Ny direktør vil have mere hygge i Næstved Storcenter
11. april 2019 kl. 13:47 Opdateret: kl. 10:18
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk