17. juni 2021
Du rammer hjertet af Holmegaard, og vores hjerte banker hurtigere, når pulsen slår her igen. Velkommen til Jim SOLO, sagde borgmester Carsten Rasmussen og klippede det røde bånd for officielt at åbne udstillingen på Holmegaard. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Du rammer hjertet af Holmegaard, og vores hjerte banker hurtigere, når pulsen slår her igen. Velkommen til Jim SOLO, sagde borgmester Carsten Rasmussen og klippede det røde bånd for officielt at åbne udstillingen på Holmegaard. Fotos: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Størrelsen betyder noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Størrelsen betyder noget

Kunstudstilling: Du kan kun gætte dig til, hvordan et bryst virker som stort. Kunstneren, designeren, fotografen Jim Lyngvild mener, at alt stort er godt.

Næstved - 13. maj 2021 kl. 18:25
Af Anita Corpas

Det er umuligt ikke at føle sig bjergtaget, når man står foran en tre meter høj skulptur af vores dronnings kontrafej. Her er alt det gode af Dronningen portrætteret og foreviget med de smukkeste detaljer hentet fra forskellige tidsaldre.

arrow Læs også: Guldbussen er reddet i sidste øjeblik

Hvem vil ikke gerne være monteret for eftertiden med sin unge glatte pande, lidt ældre klogere blik og sin ranke erfarne holdning. Vores majestæt kan ikke ønske sig et smukkere eftermæle.

Fans fra Fyn

Sammen med sin mor; Birgitte Knudsen har Pernille Klemme taget turen helt fra Odense, som en af seks heldige vindere i Holmegaards konkurrence. Hele 3500 har deltaget i kampen om at få en eksklusiv rundvisning af selveste ham-sæl kunsthåndværkeren, designeren, fotografen Jim Lyngvild.

- Man kan sige, at vi er temmelig starstruck, advarer Pernille Klemme, der er en trofast følger af Jim Lyngvild.

»WOW« lyder det samstemmende fra de begejstrede fynboer, da den lille eksklusive skare af vindere, honoratiores og presse slippes ind i en materialiseret version af Jim lyngvilds hoved.

De begejstres af det store enhjørninghoved i flamingo med en snoet ægte narhvaltand i panden. De er vilde med historien, udtrykket og glassene, som Jim har designet. Det er det sarte mod grove.

- Som det er vildskaben, der bliver tæmmet, siger Birgit Knudsen.

Fra Asa til folketro

Jim Lyngvild fortæller troens historie fra Asatro over folketro til den protestantiske tro med Christian den fjerdes storordre om at brænde hekse.

Men han henter også inspiration i Holmegaard mose, hvor blandt andet Danmarks ældste mordoffer er fundet i form af et kranie gennemboret af en pilespids.

Roser i kø

Både direktør for Holmegaard og Næstveds borgmester roser Jim Lyngvild for sin fantasi og skaberevne.

- Du er charmerende og dejlig at arbejde sammen med. Og nu har du givet os en udstilling over håndens og åndens arbejde, hvilket er hele Holmegaards DNA, sagde Keld Møller Hansen.

- Du siger, at din røv er i klaskehøjde, men jeg siger, at den nu mere er i klappehøjde, pointerede direktøren og gav ordet videre til borgmester Carsten Rasmussen.

- Vi ønskede en udstilling for alle. For det skal ikke være svært at gå på museum. Til gengæld skal det være svært at lade være, sagde Carsten Rasmussen.

- Du rammer hjertet af Holmegaard, og vores hjerte banker hurtigere, når pulsen slår her igen.

- Vi åbner i dag med en af Danmarks mest moderne stjerner; Holmegaards egen Han Solo. Velkommen til Jim SOLO, sagde Carsten Rasmussen og klippede det røde bånd og åbnede officielt udstillingen på Holmegaard.

Størrelsen betyder noget

I Jim Lyngvilds hoved er alt, hvad der er stort, godt.

- Det kan for nogle virke ekstremt grænseoverskridende og som storhedsvanvid. Men stort er godt, siger Jim Lyngvild og forklarer, at det var et krav, at Elefantordenen på Dronnings buste skulle være på størrelse med en chihuahua.

- Du kan kun gætte dig til, hvordan et bryst virker som stort. Men jeg kan se, at det virker, og så er jeg videre, siger Jim Lyngvild som allerede er i gang med en udstilling til Køge. Ligesom der er flere hemmeligheder på vej i de syd-østlige sjællandske kommuner.

- Der er store planer, som fremhæver museer, der tør parkere på øretævernes holdeplads, fastslår han.

arrow Debat: Kærlighedserklæring til Næstved
17. maj 2021 kl. 09:47 Opdateret: kl. 10:50
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk