25. april 2019
Rockerpræsidenten er tiltalt for at stå bag hashandlen på Omøvej samt et drabsforsøg på Østre Ringvej, hvor det ikke lykkedes at dræbe en mand men i stedet hans hund. Foto: Preben Madsen/Media Næstved
Rockerpræsidenten er tiltalt for at stå bag hashandlen på Omøvej samt et drabsforsøg på Østre Ringvej, hvor det ikke lykkedes at dræbe en mand men i stedet hans hund. Foto: Preben Madsen/Media Næstved
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solgte 130 kilo hash for Bandidos på godt to år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solgte 130 kilo hash for Bandidos på godt to år
Opdateret 23. september 2018 kl. 15:38
Næstved - 23. september 2018 kl. 14:32
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 41-årig kvinde skal to år i fængsel efter fredag at være fundet skyldig i at videresælge 130 kilo hash. Bagmanden var den 34-årige præsident for Bandidos i Næstved, og køberne var høj og lav, som kom forbi lejligheden på Omøvej i Næstved, hvorfra det hele foregik.

arrow Læs også: Landsretten har talt: Rockerpræsident går fri af tiltale for drabsforsøg

Ejeren af lejligheden, 40-årige Anders Christiansen, blev idømt tre års ubetinget fængsel. Han dannede i gerningsperioden par med den 41-årige kvinde og vidste, at hun solgte hashen. I retten påstod han, at han ikke vidste, hvorfra hashen kom, og han mente i øvrigt, at der var solgt væsentligt mindre, end hvad kvinden fortalte.

Forskellen i straffen til de to skyldtes, at der var flere formidlende omstændigheder for kvinden. Det var hende, som i december sidste år gik til politiet og fortalte, hvad der foregik i lejligheden, efter hun nok engang var blevet truet af Bandidos-præsidenten. Hun har bidraget til at opklare både hashsagen men også andre sager, og det giver en vis rabat i strafudmålingen.

Omvendt var der kun skærpende omstændigheder for Anders Christiansen, som har et hav af domme for salg af euforiserende stoffer. Hver gang, han er kommet ud af fængslet, er han med det samme fortsat sin kriminelle løbebane.

Begge erkendte, at der var solgt hash, så sagen drejede sig først og fremmest om, hvor længe og hvor meget. Parret blev dømt for at sælge fra september 2015 og frem til december 2017. At de i perioden boede et halvt år i et sommerhus i Nakskov var ligegyldigt, idet de stadig tjente penge på hashsalget og kom på Omøvej flere gange ugentligt.

Det var den 41-åriges forklaring om et dagligt salg på mindst 130 gram i hverdagene og 300 gram i weekenderne, som førte til anklagemyndighedens skøn om, at der var solgt i alt 170 kilo i perioden. Det var ved fredagens retsmøde blevet ændret til en påstand om 137 kilo, men Retten i Næstved endte med at dømme for 130 kilo.

- Det er et resultat, jeg er ganske tilfreds med. Der vil altid være tale om et skøn i sådanne sager, hvor politiet jo ikke har taget dem med 150 kilo i lejligheden, siger anklager Mariam Khalil.

Dermed har Anders Christiansen og den 41-årige kvinde tjent godt 2,6 millioner kroner i perioden, og der var derfor såkaldt udbyttekonfiskation på 1,3 millioner kroner til hver. Det betyder, at de hver især nu er i gæld til staten.

En 21-årig mand blev ligeledes dømt for medvirken til hashsalget. Han havde dog kun opholdt sig i lejligheden i omkring en måned for at holde kvinden med selskab, mens Anders Christiansen skulle afsone endnu en dom, og tog ikke direkte del i salget.

Samtidig blev den 21-årige dømt for trusler mod en bankansat, så den samlede straf lød på seks måneders betinget fængsel. Der var ingen økonomisk sanktion, idet han ikke havde fået penge for at opholde sig i lejligheden, men i stedet var blevet betalt i pizzaer og pibehoveder.

Den 34-årige præsident for Bandidos i Næstved - kaldet »Biggie« - sad på tilhørerrækkerne sammen med godt en håndfuld betjente. Han sidder i øjeblikket varetægtsfængslet for flere forhold, mest alvorligt et drabsforsøg fra 13. november sidste år. Derudover er han altså også tiltalt for at forsyne lejligheden på Omøvej med de 130 kilo hash. Den sag er endnu ikke berammet.

arrow Fejl i anklageskrift kan redde rockerpræsident
14. februar 2019 kl. 05:32 Opdateret: kl. 17:16
arrow Bandidos-præsident med hang til dyre designermøbler
12. februar 2019 kl. 14:04 Opdateret: kl. 10:40
arrow Anklager: Rockerpræsidentens to håndlangere stod bag drabsforsøg
12. februar 2019 kl. 10:20 Opdateret: kl. 11:21
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk