14. juni 2021
Rikke Milan Nielsen med de pakkede poser. Hendes ni konfirmander skal vide, at de ikke er glemt - ej heller selvom der er corona. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Rikke Milan Nielsen med de pakkede poser. Hendes ni konfirmander skal vide, at de ikke er glemt - ej heller selvom der er corona. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sognepræst sender hjertevarme til de unge: Jeg savner dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sognepræst sender hjertevarme til de unge: Jeg savner dem
Næstved - 17. januar 2021 kl. 07:15
Af Nina Lise

Hos sognepræst Rikke Milan Nielsen var der torsdag dækket op med næstekærlighed og samfundssind hjemme i præstegården. Hun var ved at fylde poser, hun skulle rundt og aflevere til sine konfirmander.

arrow Læs også: Efter årelang kamp: Nu får bevaringsværdig præstegård nyt tag

De kunne i løbet af eftermiddagen finde et brev, et varmt hjerte, en tekst at reflektere over og en bøn på deres trappesten. Hvis de var hjemme, kunne de også få en lille snak.

- Jeg har kun ni konfirmander i år, og jeg kender mange af dem i forvejen. Men jeg savner dem, siger Rikke Milan Nielsen, præst i Skelby og Gunderslev kirker.

- Den fysiske tilstedeværelse er for mig en vigtig del af konfirmationsforberedelsen. De skal kunne mærke, at nu er det deres tur - også selvom der er corona. Derfor kommer jeg ud til dem, fortsætter hun.

En lille hilsen

Hun har skrevet en lille hilsen, så de unge føler sig set og ikke glemt. I hjertet er der en lille metaldims, man kan knække, hvorefter det bliver varmt. Koger man det og køler det af, kan det bruges igen og igen.

Artiklen fortsætter under billedet

Lidt varmt, lidt sødt og lidt til refleksion. Blandt andet spørger Rikke Milan Nielsen, om det at spritte hænder og holde afstand er næstekærlighed eller samfundssind. Privatfoto

Teksten kan de unge læse eller få læst op, for selv når man er 13-14 år, kan det være rart med højtlæsning. Derudover opfordrer hun dem til at sende hende et billede af noget, der viser deres tanker. Det er også nok blot at reflektere.

- Nogle af de unge har spurgt, om vi ikke bare kan mødes på Teams, men der sidder de så meget i forvejen. Så når vi tager fat på Teams, blive det med noget, vi skal gøre i fællesskab hver for sig, fortæller Rikke Milan Nielsen.

Håber på konfirmationer

Hun satser fortsat på at konfirmere de unge de første to søndage i maj men forbereder sig på, at det kan blive nødvendigt med en alternativ dato, så de unge kan få lov til at holde en stor fest.

Artiklen fortsætter under billedet

Rikke Milan Nielsen har kun ni konfirmander i år. Det er en fordel, når man skal opnå nærhed på afstand. Privatfoto

Når tiderne er, som de er, er det fordel at have få konfirmander. Hun håber dog alligevel, at de snart kan mødes.

- De unge er hurtige på tasterne, så jeg sms'er med dem. For mig er det vigtigt, at de finder ud af, at der er plads til dem alle uanset de forskelligheder, de kommer med. De kommer fra flere forskellige skoler, men alligevel kan jeg mærke, at de gerne vil være sammen, siger Rikke Milan Nielsen.

arrow Præstegård solgt til Lyngby-par
16. juli 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 17:28
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk