16. december 2017
Eurospar på Kvægtorvet lukker til sommer. Kunderne går simpelthen forbi supermarkedet for at handle dagligvarer andre steder - blandt andet i Næstved Stor-Center.
gallery icon

Se billedserie

Eurospar på Kvægtorvet lukker til sommer. Kunderne går simpelthen forbi supermarkedet for at handle dagligvarer andre steder - blandt andet i Næstved Stor-Center.
Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med supermarked i Ehlers-krydset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med supermarked i Ehlers-krydset
Opdateret 05. februar 2015 kl. 11:55
Næstved - 07. januar 2014 kl. 11:54
Af Per Witt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved // En epoke på 40 år med supermarked i Ringstedgade 24-26 slutter til sommer, når Eurospar på Kvægtorvet drejer nøglen om. Det oplyses, at supermarkedet senest 30. juni vil forlade bygningen og dermed overlade handelen af dagligvarer i byens centrum til de nærliggende konkurrenter.

- Vi kaster simpelthen håndklædet i ringen efter flere års forskellige men desværre forgæves tiltag for at skabe en rentabel forretning både med den tidligere SuperBest og nuværende Eurospar på Kvægtorvet, fortæller den administrerende direktør Michael Østergård fra KøbmandsHuset, der er organisationen bag de ialt 120 Eurospar, Spar, Min Købmand og Kwik Spar butikker i landet.

Fire Eurospar lukker

Michael Østergård forklarer, at i alle årene siden dagligvaregrossisten Dagrofa overtog Fog Supermarked på Kvægtorvet i 2008, har butikken været underskudsgivende.

- Vi er nu nødt til at lukke »de største huller i osten« og drejer derfor også nøglen i yderligere tre af de Eurosparbutikker, vi ejer. De ligger i Stege, Randers og Hammel, orienterer direktøren.

Førstesalen over supermarkedet i Ringstedgade, der før rummede en meget stor tøjafdeling samt et cafeteria, blev nedlagt for nogle få år siden og har stået tomt og netop været et af de større »huller i osten« for ejerne.

Det har generelt været nogle sorte år for Dagrofa og supermarkedet mellem Ringstedgade og Kvægtorvet.

Som SuperBest blev det i en tv-udsendelse gjort klart, at nogle af kædens butikker netop ikke var bedst, når det handlede om at give kunderne den friskeste kød i køledisken. Denne manglende tro hos kunderne på, at SuperBest kunne blive bedre til kød-håndtering hævnede sig. Og så meget, at en stor del af landets SuperBest butikker blev til Eurospar Lavprissupermarked for et lille års tid siden.

Men fortidens synder er blot en af forklaringerne på, at det ikke er lykkedes, at skabe sorte tal på bundlinjen.

Konkurrence fra storcenter

Michael Østergård mener, at kunderne har svigtet, fordi de vil handle på vejen hjem fra arbejde og at centrum fravælges, når der skal købes stort ind.

- Det skal være nemt for kunderne at foretage deres indkøb, og skal de først hjem for at køre ind til byen igen for at handle, så foretrækker mange familier at handle i et center som Næstved Stor-Center, siger Michael Østergård.

De knapt 25 medarbejdere på Kvægtorvet er blevet opsagt med deres individuelle opsigelsesvarsler, og der gøres den kommende tid en indsats for at tilbyde disse medarbejdere andet arbejde i butikker og kæder under KøbmandsHuset eller andre dele af Dagrofa koncernen.

Hvad skal krydset hedde

De fleste under 25 år aner formentlig ikke, hvorfor krydset ved Ringstedgade og Farimagsvej i folkemunde kaldes »Ehlers-krydset«. For til sommer er det 16 år siden Villy Ehlers solgte sit Ehlers Varehus til købmand Niels Fog efter 25 år i Ringstedgade siden starten i 1973 med varehus i to etager. Før da, siden 1958, havde han drevet en beskeden butik på 45 kvadratmeter på Brotorvet i Næstved.

Mon ikke »Ehlers-krydset« består nogle år endnu. For det blev aldrig til »Fog-krydset« og tanken om at kalde det »SuperBest-krydset« endsige »Eurospar-krydset« har ikke ligget lige for på tungen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk