25. marts 2019
Nyttejobbere har ryddet op efter entreprenør, der smed 2200 ton usorteret byggeaffald ud på stierne ved ny skov. Foto: Naturstyrelsen
gallery icon

Se billedserie

Nyttejobbere har ryddet op efter entreprenør, der smed 2200 ton usorteret byggeaffald ud på stierne ved ny skov. Foto: Naturstyrelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovsvineri: Nyttejobbere renser skovsti for skrammel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovsvineri: Nyttejobbere renser skovsti for skrammel
Næstved - 21. november 2018 kl. 15:59
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stierne rundt om Rønnebæk Søskov er blevet renset for plast, metal og andet byggeaffald.

arrow Læs også: Nyttejobbere samlede affald på stier: Hjælpen var helt i orden

Det skriver Sjællandske.
Stierne blev anlagt i forbindelse med, at miljø- og fødevareminister Jacob Ellemann-Jensen (V) indviede den ny skov 14. oktober. En entreprenør tippede knust byggeaffald ud over stierne og var ikke opmærksom på, at store mængder af plast og andre fremmelegemer væltede ud af lastbilen.

Peter Pedersen, der ofte går tur ved den nye sø øst for Næstved, er ked af de store mængder byggeaffald. 12. november gik han en tur med Sjællandske på stierne.

På få minutter blev der samlet en skønsom blanding af hård plast, ledninger med kobber, strips, rawlplugs og andet skrammel. På en strækning på 20 meter blev det til 173 gram usorteret byggeaffald fundet midt i et nyt naturområde.

Efter Sjællandskes artikel måtte Naturstyrelsen, der er bygherre på den ny skov, erkende, at vejfyldet ikke levede op til forventningerne.

Entreprenøren beklagede og erkendte sit ansvar for at have leveret 2.200 ton knust byggeaffald fyldt med tagpap, hårdt plast i mange varianter, jern og kabler med kobberledninger.

Såkaldte nyttejobbere fra Næstved Kommunes Resursecenter og et hold fra Naturstyrelsen var tirsdag i gang med at samle skrald op fra stierne, og entreprenøren har gennemharvet gruset.

Onsdag bliver der lagt et lag rent stabilgrus på stierne, oplyser Naturstyrelsen.

- Der gik en fortrop på fem personer foran traktoren og samlede det umiddelbart synlige affald og syv personer bag traktoren, som tog det, der blev harvet løs. Da vi skulle retur gik alle 12 og samlede over samme strækning, hvis noget skulle være overset, fortæller naturvejleder Marie Roland fra Naturstyrelsen, der deltog i oprydningsarbejdet.

Hun vil dog ikke garantere, at nogle jern- og kabelstumper vil arbejde sig op igen gennem stabilgruset.

Der blev samlet i alt otte skraldesække og fire spande med tagpap, hårdt plast i mange varianter, jern og kabler med kobberledninger.

arrow Kritik af at sende nyttejobbere på oprydning i naturprojekt
05. december 2018 kl. 18:10 Opdateret: kl. 09:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk