16. januar 2021
Formand for skolelederforeningen i Næstved, Torben Møller Nielsen,  jubler ikke lige frem over den nye lovændring, som betyder, at skolelederne har pligt til at underrette kommunalbestyrelsen, hvis en elev har før højt ulovligt fravær fra undervisningen.
Formand for skolelederforeningen i Næstved, Torben Møller Nielsen, jubler ikke lige frem over den nye lovændring, som betyder, at skolelederne har pligt til at underrette kommunalbestyrelsen, hvis en elev har før højt ulovligt fravær fra undervisningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleleder sår tvivl om ny lov mod ulovligt fravær i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleleder sår tvivl om ny lov mod ulovligt fravær i folkeskolen
Næstved - 19. august 2019 kl. 05:55
Af Mia Than West

- Jeg tror, den generelle holdning er, at man skyder gråspurve med kanoner. Det er der ingen tvivl om.

Sådan siger formand for skolelederforeningen i Næstved og skoleleder på Lille Næstved Skole, Torben Møller Nielsen, om den nye lovændring om styrket forældreansvar, som Folketinget vedtog den 26. marts i år.

Loven indebærer en mulighed for bortfald af børne- og ungechecken for de elever, der har et for højt ulovligt fravær fra undervisningen i folkeskolen. Loven trådte i kraft pr. 1. august og betyder, at skolelederne fremover har pligt til altid og underrette kommunalbestyrelsen, hvis en elev har ulovligt skolefravær på 15 procent eller derover i ét kvartal.

Lovændringen er en del af den såkaldte ghettopakke, hvor regeringen ønsker at bekæmpe parallelsamfund. Torben Møller Nielsen har i sine mange år som skoleleder aldrig oplevet, at forældre har taget deres børn ud af undervisningen for at rejse til deres hjemland på opdragelse.

- Man rammer dem, der har det sværest. Jeg er ikke sikker på, det er det, der løser problemerne, siger skolelederen.

Læs mere i Sjællandske.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk