9. juli 2020
Det er møller af samme størrelse som vindmøllerne på Saltø Gods, som skal stilles op på godset Sparresholm. Der er borgermøde i Toksværd Forsamlingshus 19. juni.
Det er møller af samme størrelse som vindmøllerne på Saltø Gods, som skal stilles op på godset Sparresholm. Der er borgermøde i Toksværd Forsamlingshus 19. juni.
Foto: Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sig din mening om kæmpemøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sig din mening om kæmpemøller
Næstved - 17. maj 2018 kl. 06:06
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilhængere og modstandere af store vindmøller på land kan godt begynde at finde argumenterne frem. For tirsdag den 19. juni er der kaldt til borgermøde i Toksværd Forsamlingshus. Dermed er der godt gang i den politiske proces, som kan bane vej for tre store vindmøller på hver 149,9 meter som godsejeren på Sparresholm, Thomas Garth Grüner, har søgt om lov til at stille op på godsets jorde.

arrow Læs også: Godsejer: Vindmøller er majestætiske og generer ikke

Vindmøllerne kan levere strøm til 7.500 husstande, og kommunens miljørapport blåstempler opstilingen af møllerne, der har været undervejs siden 2012. Men der ventes også massiv modstand fra de berørte borgere i lokalområdet.

- Godsejeren er kun grøn, når der følger penge med, lyder det således fra Willem van Hess, der er formand for Sparresholm-gruppen som i årevis har kæmpet mod mølleplanerne på Sjællands højstbeliggende gods.

De seneste opstilede møller i Næstved Kommune er de tre store Vestas møller ved Saltø Gods. Også her protesterede naboerne og Fodby Lokalråd oprettede en arbejdsgruppe, der skulle bekæmpe mølleplanerne. Mette Cederstrøm var med i arbejdsgruppen og har i dag udsigt til de tre 150 meter høje møller.

- De er stadig irriterende, men nu har de været her et års tid og jeg har lært at leve med dem, siger Mette Cederstrøm og fortsætter:

- Det er faktisk gået bedre end frygtet. Vi kan selvfølgelig høre møllerne, når vinden står i retning mod huset. De siger den her dybe lyd UHHH-UHHH-UHHH, når de drejer rundt, lige som de kaster skygger ind ad vinduet. Men for det meste bemærker vi dem ikke, siger Mette Cederstrøm.

arrow Stormomsuste vindmøller på vej i høring
30. maj 2018 kl. 08:30 Opdateret: kl. 08:26
arrow Godsejer på charmeoffensiv
29. maj 2018 kl. 15:15 Opdateret: kl. 15:15
arrow Politisk skovtur om vindmøller
27. maj 2018 kl. 10:40 Opdateret: kl. 13:57
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk