17. december 2018
Fotos: Preben Madsen/Media Næstved
gallery icon

Se billedserie

Fotos: Preben Madsen/Media Næstved
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billleder: Bøjebåden »Gavnø« forlist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billleder: Bøjebåden »Gavnø« forlist
Opdateret 24. marts 2018 kl. 09:19
Næstved - 23. marts 2018 kl. 18:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bøjebåden »Gavnø« blev fredag eftermiddag trukket op af Karrebæk Fjord med hjælp fra et større fartøj, der havde både dykker og kran ombord. »Gavnø« ejes af Næstved Havn og har i nogle dage været forlist og ligget på bunden af Karrebæk Fjord ved indsejlingen til Karrebæksminde.

arrow Læs også: Sort uheld sendte Gavnø til bunds

Den lille båd bruges som arbejdsbåd til at løse flere forskellige opgaver for havnen. En af de største opgaver er at sørge for, at bøjerne i Karrebæk Fjord er placeret de rigtige steder. Det var netop en sådan opgave »Gavnø« var på, da det gik galt, og skibet sank på et par meters dybde.

Der var to mænd ombord på skibet, som var ved at arbejde med en af sejlrendens bøjer. Af ukendte årsager holdt hydraulikken op med at virke, så bådens støtteben ikke kunne løftes op.

Båden stod derfor fast på bunden, og de to arbejdere blev sejlet i land for at hente værktøj, så der kunne udføres en reparation. Inden de to arbejdere kom tilbage, havde den skiftende vandstand flyttet båden så meget, at det ene støtteben nu stod over dybere vand. Da det igen blev mere lavvandet, krængede båden om på siden og sank.

Sandsugeren »Mette Pan«, som dagligt har flere ture gennem kanalen, kunne med forsigtighed og lav fart lige akkurat passere stedet under bjærgningen. Det lykkedes uden de store problemer at få bjærget den sunke båd og bugseret den ind til kajen. Ingen kom til skade ved uheldet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk