25. september 2021
Jacob Rasmussen (tv) og Jesper Hougaard fra Lundby befinder sig godt på Axeltorv fredag aften. De er vilde med Næstved Vinfestival. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Jacob Rasmussen (tv) og Jesper Hougaard fra Lundby befinder sig godt på Axeltorv fredag aften. De er vilde med Næstved Vinfestival. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne fra en aften med røde vine og blå tænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne fra en aften med røde vine og blå tænder
Næstved - 15. september 2021 kl. 09:35
Af Jan Jensen

Efter et lidt tøvende forsalg med 500 solgte billetter ugen op til Næstved Vinfestival, bød torsdag og fredag på en slutspurt.

- Vi solgte godt fredag, og nåede 1.050 billetter. Så det gik som vi havde håbet, selvom vi fik en lille regnbyge. Folk er strømmet til, og det er dejligt at vi igen har så stor opbakning. Der er rigtig mange mennesker her i aften, siger citychef Daniel Lillerøi.

Det er lunt og tørt først på aftenen, og der er en del, der får appetitten tilbage, for der er trængel ved Madtrylleriet og de to langborde, hvor man kan sidde.

Artiklen fortsætter under billederne...

Der var masser af gode vine til fornuftige priser. Her stemning fra Meny i Østergades stand.

Poletter som betaling

Næstved Vinfestival kommer i fin forlængelse af citynatten forleden, hvor den omvendt positive coronaeffekt skabte et menneskemylder i Næstved. Denne fredag aften gælder det om at have de sorte plastpoletter klar i lommen.

Der følger et prøvesmagningsglas ved indløsningen af billetten. Hertil 10 poletter, der er guld værd i hvide, lyse- og mørkerøde dråber. De udgør betalingsmidlet for smagsprøverne.

Citychef Daniel Lillerøi holdt ud til det sidste. Han nød stemningen og de mange mennesker. Der var en del, der købte billetter til smagningen i sidste øjeblik, hvilket fik salgstallet til at stige til 1.050. Foto: Jan Jensen

Trængsel ved bordene

Det er simpelt og smart. Flere poletter kan tilkøbes, og det er der en del, der får brug for. Der er nemlig rigtige meget, der frister ved de 11 stande.

Der er trængsel, kø og dermed tid til at udvælge den helt rigtige vin. Underhuset er med, og med sig har de Nicolai Eriksen som med sine 18 år, allerede er en stor vinkender. Fenswine er blandt de populære gengangere sammen med Meny i Østergade. Kvickly er også på pletten og det samme er Hotel Vinhuset, som lokker med en kraftig og lækker Amarone.

Smager nye vine

Mørket falder på. Heldigvis. Mørkeblå tænder er et afslørende tegn på, at der er smagt grundigt på de gode rødvine.

- Jeg har været med ved alle vinfestivalerne her i city. Det er smadder hyggeligt og en god måde, at få smagt på vine, man normalt ikke køber, siger Karin Andersen fra Næstved.

Hun har veninden Marianne Sindlev ved sin side. Hun er med for første gang, og er ret imponerede over arrangementet.

Glasbytteri

Vi møder citychef Daniel Lillerøi igen. Han holder stadig ud, og hans smil er bredt og hvidt: - Det er skønt, det kan lade sig gøre. Vi har haft nogle stykker, der har bedt om at få byttet deres glas, fordi de har fået sat det fra sig, og været nervøse for at få en andens glas. Dét er det eneste vi har mærket til coronaen.

Daniel Lillerøi kan konstatere, at Næstved Vinfestival er meget tæt på at nå rekorden fra 2019, hvor der var 1.200 med på torvet. Godt tusinde mennesker er godkendt, og de gode oplevelser i city fortsætter 24. september.

Her er tid til årets ølfestival.

Madtrylleriet havde mange kunder, som kunne sidde udenfor og spise - og nyde den lune aften.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk