24. januar 2020
Adoptionsskibet ROTA lagde til kaj i Næstved Havn, hvor der var åbent skib både lørdag og søndag. Mange lagde vejen forbi patruljefartøjet.
gallery icon

Se billedserie

Adoptionsskibet ROTA lagde til kaj i Næstved Havn, hvor der var åbent skib både lørdag og søndag. Mange lagde vejen forbi patruljefartøjet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Skudsalver og skumsprøjt til åbent skib

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Skudsalver og skumsprøjt til åbent skib
Næstved - 10. september 2018 kl. 07:35
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var formentligt flere borgere, som i weekenden bemærkede de mange skudsalver fra Næstved Havn og måske undrede sig over larmen. Det var dog helt fredeligt, for både lørdag og søndag var adoptionsskibet ROTA på besøg i byen.

I den forbindelse holdt patruljeskibet åbent hus, hvor alle fik mulighed for at komme ombord. Under besøget kunne alle dem, der ønskede det få lov til at skyde med maskinpistol under kontrollerede forhold. Og det var også muligt at få en tur i redningsbåden.

ROTA anvendes i søværnets overvågning og regulering af skibstrafikken i de danske farvande. Fartøjet er en del af søredningstjenesten i Danmark og anvendes desuden i den maritime miljøovervågning.

Næstved Kommune har adopteret ROTA. Det betyder, at der er indledt et samarbejde mellem byen, Søværnet og patruljefartøjet ROTA, som kommer på besøg i Næstved cirka hvert andet år.

Læs mere i Sjællandske, mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk