24. september 2020
12-årige Ernesto Flindt Madsen har prøvet kræfter med at folde en kampvogn derhjemme, men til Aktive Feriedage har han mulighed for at stoppe op og spørge om hjælp. Derfor håber han på at komme igen næste år.
gallery icon

Se billedserie

12-årige Ernesto Flindt Madsen har prøvet kræfter med at folde en kampvogn derhjemme, men til Aktive Feriedage har han mulighed for at stoppe op og spørge om hjælp. Derfor håber han på at komme igen næste år.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Fra fladt papir til frøer og fugle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Fra fladt papir til frøer og fugle
Næstved - 02. august 2019 kl. 08:30
Af Ida Steenfeldt Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fjerde år i træk er AOF's lokaler på første sal i Riddergade, fyldt med papir i alle regnbuens farver. Med en lav stemme fortæller Erik Rønholt de fremmødte børn, at de skal tage et kvadratisk stykke papir, og folde det på midten.

arrow Læs også: DEBAT: AOF-leder: Nu må turen være kommet til aftenskolerne

De fremmødte, der er mellem ni og 13 år, følger koncentreret Erik Rønholts bevægelser og gør som han siger. Hvis de gør det, kan det tynde stykke papir foran dem nemlig blive til en hoppefrø, der gerne skulle kunne hoppe en meter fremad, hvis folderne altså ligger rigtigt.

To af deltagerne er klassekammeraterne Isabella Slej og Freja Raunholt. De er henholdsvis 12 og 13 år, og så har de sommerferie fra skolebøger og lektier. De har begge prøvet origami før, og især Freja Raunholt har erfaring med at folde figurer ud af papir. Hun har nemlig en fast tjans som servietfolder til familiens fester, og så har hun været med på origami-kurset gennem Aktive Feriedage to gange før.

- Til Aktive Feriedage lærer jeg noget, som jeg kan bruge derhjemme. Derfor har jeg også tænkt mig at komme igen næste år, siger hun.

Underviser på dagen er forfatter og foredragsholder Erik Rønholt. Selv har han forvandlet papir om til dyr, sko, kopper og legetøj de sidste 70 år. Han nyder at komme og lære fra sig, og så kan han mærke en klar interesse fra børnene, især når opgaven går på at fremstille noget med en funktion.

- Børnene træner deres koncentrationsevne, og så bliver de så glade når de selv kan være med til at fremstille ting, der kan noget, eller som kan bruges til andet end pynt. For mit eget vedkomne holder det da også hjernen i gang, ler han.

arrow Sløv start for indskrivning af elever til ny privatskole
16. december 2019 kl. 04:45 Opdateret: kl. 17:55
arrow Kontrakt underskrevet: Privatskole flytter ind i »julemandens butik«
16. november 2019 kl. 11:06 Opdateret: kl. 22:14
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk