17. januar 2018
Et af Mexicos ypperste folkemusikgrupper, Bola Suriana, spiller i Kulturladen i Fuglebjerg den 10. oktober.  PR foto
Et af Mexicos ypperste folkemusikgrupper, Bola Suriana, spiller i Kulturladen i Fuglebjerg den 10. oktober. PR foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Scoop: Populær mexicansk musikgruppe i Kulturladen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Scoop: Populær mexicansk musikgruppe i Kulturladen
Næstved - 13. oktober 2017 kl. 10:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det første konkrete resultat af samarbejdet mellem Kulturladen i Fuglebjerg og Kulturkøbmanden Mors er besøg af en af Mexicos ypperste folkemusikgrupper ved navn Bola Suriana.

arrow Læs også: Nyt samarbejde skal gøre lade til kulturelt samlingssted

Den seks mand store musikgruppe fra Michoacan, som har eksisteret i over 25 år og spiller traditionel musik fra alle områder i Mexico, besøger Kulturladen tirsdag den 17. oktober klokken 19.30.

- Det er noget af et scoop, at vi får tilbudt folkemusik i så høj klasse, ganske vist med kort varsel, men vi satser på, at flere vil være med til at sprede informationen om, at et af Mexicos ypperste folkemusikgrupper besøger Fuglebjerg, udtaler formand for Kulturladen Jens Finne.

Det mexicanske orkesters største mål er at bidrage til at bevare og udbrede kendskabet til den righoldige mexicanske folkemusik. De blev inviteret til Mors i forbindelse med det nationale kulturmøde, der afvikles på øen i Limfjorden.

Derefter har orkestret været på turne på forskellige spillesteder i Jylland og skulle have været videre på turne i blandt andet Tyskland og Spanien. Men arrangøren til de lande havde ikke gjort det godt nok.

Derfor besluttede orkestret at blive i Danmark og tilbød Kulturkøbmanden at »spille på døren«, hvor man spiller for den indtægt, som kommer ind.

Det blev en meget intens og smuk oplevelse med stort nærvær, så derfor spurgte folkene i Kulturkøbmanden, om de også ville spille på Sjælland, da de lige havde fået en samarbejdspartner i Fuglebjerg.

- Orkestret skal flyve hjem den 18. oktober, så vi er så glade for, at de vil komme forbi Kulturladen aftenen før. Vi håber, at mange vil benytte sig af denne særlige chance og deltage, erklærer Jens Finne.

Det koster 100 kr., og man skal betale ved indgangen. Man kan reservere en plads via Kulturladens Facebookside.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk