17. oktober 2021
Kristian Skov-Andersen (V) udfordrer igen den siddende borgmester. Foto: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Kristian Skov-Andersen (V) udfordrer igen den siddende borgmester. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Saxofonisten fra Venstre udfordrer borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Saxofonisten fra Venstre udfordrer borgmester
Næstved - 30. januar 2020 kl. 12:14
Af Anna C. Møhl

Kristian Skov-Andersen er uden modkandidat valgt som Venstres bedste bud på at få eksklusiv adgang til borgmesterkontoret.

Den 54-årige virksomhedskonsulent beskriver sig selv som en bondeknægt opvokset på en gård ved Sallerup syd for Næstved.

En rigtig Venstre-familie, hvor også børnene knoklede på gården. Men da det kom til uddannelse, var universitetet aldrig en mulighed. Kristian Skov-Andersen kom på handelsskolen og stiftede siden sin egen virksomhed.

Da Kristian Skov-Andersen onsdag aften skulle præsentere sig selv foran Venstres kommuneforening, fortalte han blandt andet, at han spiller saxofon hver eneste dag. Også selv om han driver egen virksomhed, er formand for Næstved Havn og gruppeformand for Venstres byrådsgruppe.

Men hvordan vil han stå i spidsen for at vælte den siddende borgmester, Carsten Rasmussen (S)? Socialdemokratiet har immervæk regeret i Næstved i mere end 100 år.

- Lad mig bare nævne det seneste budget. Ingen andre end Venstre havde set, at det var muligt at afsætte ekstra 25 millioner til skolerne. Venstre i Næstved er indiskutabelt Børnenes Parti, siger Kristian Skov-Andersen.

Noget egentligt valgprogram har han ikke. Endnu.

- Jeg kan godt bære titlen af borgmester, hvis det kommer dertil. Det vil være en kommune med mere tilfredse borgere og færre syge medarbejdere. En kommune, der tør holde op med at gøre ting, der ikke virker. En kommune, der tør være Sjællands hovedstad og en kommune med velfungerende institutioner. Næstved skal være en kommune, hvor man kan holde møde med borgmesteren og selv få lov til at sige noget, siger V-kandidaten.

Finn Hansen vil gerne have mere erhvervspolitik på dagsordenen. Han rejste sig derfor op i Herlufmaglehallen og bad om en mindre ydmyg borgmesterkandidat.

- Jeg føler mig meget sikker på, at havde vi haft Carsten Rasmussen stående på talerstolen ville han have sagt det samme. Dét jeg mangler, er, at du ikke er så beskeden og ydmyg. Du er nødt til virkelig at gå til stålet - ellers får du ikke borgmesterkæden, som jeg virkelig ønsker du får, sagde han.

Da Venstre sidst holdt opstillingsmøde i 2016, var der hele tre kandidater. Veteranerne Karsten Nonbo og Søren Revsbæk, og Kristian Skov-Andersen. Kristian Skov-Andersen, der havde været medlem af kommunalbestyrelsen i Fladså, vandt over veteranerne på porten. Men borgmesterposten fik han langt fra efter kommunalvalget i 2017.

Der er kommunalvalg 16. november 2021.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk