3. august 2021
Jørgen Graven Nielsen, leder af Næstved Musikskole, fik idéen til at lave en forestilling i samarbejde med andre af byens kulturelle institutioner. Lotte Juul Petersen, leder af Rønnebæksholm, har udlånt den herskabelige park, mens Billedskolen Storstrøm ledet af Sigrid Abrahamsen (th.) har stået for at lave programmer, plakater og postkort. Foto: Helle Hansen
Jørgen Graven Nielsen, leder af Næstved Musikskole, fik idéen til at lave en forestilling i samarbejde med andre af byens kulturelle institutioner. Lotte Juul Petersen, leder af Rønnebæksholm, har udlånt den herskabelige park, mens Billedskolen Storstrøm ledet af Sigrid Abrahamsen (th.) har stået for at lave programmer, plakater og postkort. Foto: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samarbejde viser vej til nye forestillinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samarbejde viser vej til nye forestillinger
Næstved - 21. juni 2021 kl. 16:02
Af Helle Hansen

Der er også kommet noget godt ud af corona.

arrow Læs også: 15 sommerkoncerter på Grønnegades Kaserne

Pludselig havde de ikke så mange undervisningstimer som normalt på Næstved Musikskole, og leder Jørgen Graven Nielsen tænkte, at man da så kunne bruge de timer til noget andet.

- Kunne vi lave en forestilling, som havde en chance for at blive til noget trods corona, spørger Jørgen Graven Nielsen, der den gang ikke kunne vide noget om, hvor mange publikummer, der måtte være til en forestilling her sidst i juni.

- Så jeg snakkede med Lotte (Juul Petersen, red.) på Rønnebæksholm og spurgte Sigrid (Abrahamsen, red.) på Billedskolen Storstrøm om scenografi, fortæller han.

I Anne Sofies hoved

- Det er en idé, som har været inde i Anne Sofies hoved, og vi andre fattede det ikke helt, før vi så det, sagde Jørgen Graven Nielsen ved afslutningen på lørdagens premiere på forestillingen »Marie i Vidunderland«, der er udtænkt af Anne Sofie Reumert, der blandt andet leder Avantgarden under Næstved Musikskole og underviser i teater på Næstved Ungdomsskole.

Forestillingen en virkelig gennemført med fantastiske kostumer designet af Tanja Bovin fra H.C. Andersens Verden i Præstø, og i det hele taget er der en masse forskellige mennesker fra forskellige steder, der har samarbejdet om denne forestilling.

Over 100 medvirkende

Musikere, sangere og skuespiller kommer fra Næstved Musikskole og Næstved Ungdomsskole, mens Billedskolen Storstrøm har lavet program, plakater og postkort, Rønnebæksholm lægger park til, Grønnegades Kaserne Kulturcenter hjælper med teknikken og Kristian K. Tegnestue og Sceneteknik har stået for sconografiske løsninger.

Næstved Bibliotek viser sommeren over udvalgte kostumer og andre ting fra forestillingen.

I alt medvirker over 100 personer i forestillingen, og alle har øvet hver eneste eftermiddag i ugen op til forestillingerne.

Her er tale om en intim forestilling med blot 15 i hver gruppe publikummer, som kommer helt tæt på både musikere og skuespillere.

- Det har været fantastisk med denne samskabende proces, og så passer forestillingen jo lige ind i Rønnebæksholms 700 års jubilæum i år, siger Lotte Juul Petersen, leder af Rønnebæksholm.

Marie i forestillingen er Marie Toft, som ejede og drev Rønnebæksholm, og var gift med den kendte digterpræst og politiske tænker N.F.S. Grundtvig.

Ikke sidste gang

- Det har været noget af et projekt, og det har ikke har ikke været helt let at samle folk til sådan en forestilling. Men det har været et fantastisk samarbejde, siger Jørgen Graven Nielsen.

Deltagerne har øvet den sidste halvanden måned og meget intenst de sidste dage inden premieren.

- Nu kan vi så heller ikke mere, siger han efter søndagens forestilling. Juni er en måned med pres på næsten alle steder. Alle skoleeleverne er ved at afslutte skoleåret, nogen skal til eksamen, og på Rønnebæksholm er man også i gang med at forberede sankthansaften på onsdag, hvor der også er åbning af udstillingen Soil.Sickness.Society.

- Det er ikke sikkert, vi kan lave så stor en forestilling næste gang, men vi skal helt sikkert arbejde sammen igen, siger Jørgen Graven Nielsen.

arrow 4.b bygger balladepladser efter idé fra gavlmalerier
10. juni 2021 kl. 15:47 Opdateret: kl. 15:53
arrow Unge håndværkere fandt menneskeknogler
25. maj 2021 kl. 11:00 Opdateret: kl. 11:05
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk