16. september 2021
Centerchef Thomas Carlsen, Center for Børn og Unge, ved, at man aldrig kan få sager som Elene Nielsen helt elimineret, men man klart bedre til at opdage det i dag, end man var tidligere.
Centerchef Thomas Carlsen, Center for Børn og Unge, ved, at man aldrig kan få sager som Elene Nielsen helt elimineret, men man klart bedre til at opdage det i dag, end man var tidligere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sagen om Elene: Børnechef kalder det trist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagen om Elene: Børnechef kalder det trist
Næstved - 23. juli 2018 kl. 08:55
Af Robert Andersen

Det er både godt og skidt, mener centerchef i Center for Børn og Unge Thomas Carlsen, når han ser tilbage på forløbet i sagen om Elene Nielsen.

arrow Læs også: Sagen om Elene: Kampen om sandheden og de 300.000 kroner

- Vi har mere fokus på det i dag, men der er ikke noget quick-fix, siger Thomas Carlsen.

Han mener, at sagen om Elene Nielsen er dybt ulykkelig, men han har simpelthen ikke svar på, hvorfor så meget gik galt.

Han ser sagen som en tre-delt historie, som man kan læse om de næste dage.

Første del: Elene Nielsens tidlige barndom, hvor Thomas Carlsen mener, at Næstved Kommune og det daværende Storstrøms Amt gjorde, hvad man kunne.

- Vi arbejdede meget med familien, og det gav også resultater. Man lavede en stor undersøgelse, og de kom i familiebehandling. Man gjorde det, som specialisterne anbefalede, siger han.

Thomas Carlsen kan dog ikke svare på, hvorfor man ikke opdagede, at Elene Nielsen blev udsat for, det hun selv kalder, fysisk og psykisk mishandling. Han kan heller ikke svare på, hvorfor man i skolen ikke kunne gennemskue, hvad der var skyld i, at Elene Nielsen hele tiden kom i konflikt med både lærere og skolekammerater.

Eller hvorfor man ikke gennemskuede, hvorfor Elene Nielsen hele tiden blev syg og klagede over mavesmerter.

- Nej, jeg kan ikke se det i sagen, siger han.

Han har dog en mistanke om, at det kan skyldes, at Elene Nielsen var god til at spille spillet. Hun er bedre begavet end de fleste og forsøgte at skjule af loyalitet over for moren, hvad det var, der skete.

- Hun er en velbegavet pige, hvilket gør det svært at gennemskue, når hun vil skjule det. Det er på ingen måde for at give et barn skylden, siger han.

Men han ved ikke, hvorfor man ikke så ind bag den lille piges facade. Det undrer ham.

Helt fra hun var lille, var Elene Nielsen meget ofte i konflikt med sin mor. Men ingen formåede at se, hvad konflikten reelt handlede om.

I sagen fremgår det, at Elene Nielsen ofte klagede over mavesmerter, og at medarbejdere i Næstved Kommune vurderede, at det handlede om at få opmærksomhed.

Der står, at Elene Nielsen nød den opmærksomhed fra de voksne, hun fik, når hun var syg.

Man havde tilsyneladende stor fokus på, at hun nød opmærksomheden, men der står ikke hvorfor. Dette har Thomas Carlsen også bemærket. Han ved, det er en normal reaktion for børn, der mangler opmærksomhed, at de prøver at få den på andre måder.

- Man kunne få den tanke, at man ikke troede på hende, men det står ikke nogle steder, siger han.

Elene Nielsens mor var kendt for at drikke, og i sagen fremgår det, at hun flere gange bliver observeret beruset af medarbejdere fra Næstved Kommune, men man vurderer, at hun kan tage vare på sin datter.

Thomas Carlsen fortæller, at man nok den gang for 20 år siden havde en anden tolerancetærskel, hvad angår alkohol. Den ville ikke gå i dag.

- Inden for de senere år, har det ændret sig med hensyn til vold og alkohol, og vi har langt mere fokus på det, siger han.

Men han ved også, at det kommer til at ske igen. Det kan ikke helt undgås.

- Men det er trist, at vi ikke opdager det, siger han om Elene Nielsens sag.

arrow Sagen om Elene: Det store svigt. Kapitel 3.
23. juli 2018 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:15
arrow Sagen om Elene: Det store svigt. Kapitel 2
23. juli 2018 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:42
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk