29. maj 2020
Mintis, jordbæris, hvid chokolade med femkorn og mange andre. Hver dag varierer udvalget i ismontrene. Foto: Niels Brande
gallery icon

Se billedserie

Mintis, jordbæris, hvid chokolade med femkorn og mange andre. Hver dag varierer udvalget i ismontrene. Foto: Niels Brande
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sælger 1000 liter is på en god dag: »Vi skal kunne overraske«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sælger 1000 liter is på en god dag: »Vi skal kunne overraske«
Opdateret 22. juli 2018 kl. 22:01
Næstved - 22. juli 2018 kl. 08:23
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ingen ferie uden en god is.
Hvis det er mantraet, er Karrebæksminde ikke det værste sted at holde ferie, for de seneste 10-12 år har Enø Bageri sørget for god, hjemmerørt is til feriefolket.

arrow Læs også: Se billederne: Bryllup med is i maven

- På en rigtig god sommerdag sælger vi mellem 700 og 1000 liter is, fortæller bagermester og i sommerhalvåret også ismand Klaus Nielsen fra Enø Bageri.

Udvalget skifter dag for dag og bærer præg af ismandens dagsform og kreativitet. De mest solgte is skal dog være på plads; jordbær, chokolade og vanilje. De resterende varierer, og dermed bliver der også plads til eksperimenter, som da Klaus Nielsen lavede en baconis. Den var iskunderne ikke helt med på, så den laver han ikke længere. Alligevel passer den fint i ismandens istanker, ligesom da han inspireret af en tur til Italien forsøgte sig med en kombineret citron- og basilikumis.

- Vi skal jo være i stand til at overraske kunder. En af pigerne foreslog, vi skulle lave en flødebolleis. Så prøvede vi det, siger Klaus Nielsen.

Blandt de seneste overraskelser er en baileyis. De færreste uden for Karrebæksminde har nok heller ikke smagt is rørt med ribs. Den er ellers populær hos bageren.

Hemmeligheden bag succesen forklarer Klaus Nielsen med, at de laver isen fra bunden og også selv henter mælken på en gård ved Holme-Olstrup, hvorefter den pasteuriseres i isværkstedet bag bageriet. På den måde kan de både lave en frisk is og samtidig opnå en lav fedtprocent.

Til gengæld smelter Klaus Nielsens is hurtigere end konventionelle pindeis, hvilket en kunde forleden klagede over på Facebook.

- Og han har jo ret, siger Klaus Nielsen og forklarer, at det skyldes, at der ikke er tilført stabilisatorer til isen. Man skal kunne stave til ingredienserne i min is.

Med indtil videre masser af sommerdage i år, er det alle tiders issæson, og den står derimod i skærende kontrast til sommeren 2017.

Bagermesteren joker med, at lige som landmændene nu får tørkehjælp, burde ismanden sidste år have modtaget kompensation for den dårlige sommer. Dette års indtil videre rekordsommer må dog betragtes som et solidt plaster på såret. Køen er i hvert fald lang Ved Broen, når solen står højt over Karrebæksminde.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk