15. august 2020
Så kom lyset til Maglemølle og Gert Jensen var en glad mand. Både han selv og hans far arbejdede sammenlagt 40 år på byens tidligere store papirfabrik. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Så kom lyset til Maglemølle og Gert Jensen var en glad mand. Både han selv og hans far arbejdede sammenlagt 40 år på byens tidligere store papirfabrik. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så kom lyset til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så kom lyset til byen
Næstved - 10. december 2019 kl. 17:00
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- En-to-tre. Nu tænder vi lyset.

Maglemølles direktør Søren Hansson trippede en ekstra gang på stedet, da der tirsdag var planlagt lysfest på Maglemølle.

For der skete lige nøjagtigt ingenting og flere af de tilstedeværende var så småt i gang med spydige bemærkninger.

- Har du husket at betale el-regningen Søren?, lød en af flere fikse kommentarer.

Men efter et par minutters utålmodig venten kom der lys over Kraftcentralen - et diskret blødt LED-lys, leveret af tre gange 34 watt i bunden af hver af de to skorstene.

Dermed kom lyset til havnen og byen - et lys der ikke vil jage naboerne ud af sengen - og som skal symbolisere Næstveds fortid som storleverandør af papir til hele landet.

For Gert Jensen var belysningen af det gamle industrianlæg, der i sin storhedstid beskæftigede 1200 mand, en særlig begivenhed.

- Min far han arbejdede der i 36 år og jeg har selv arbejdet der fra 1979 til 1984. Dengang var der kulkedler i Kraftcentralen, der sendte tung røg over byen og kanalen skiftede farve alt efter, hvad farve papir vi fremstillede. Dengang gik man ikke helt så højt op i miljøet. Men en dejlig arbejdsplads, det var det bestemt, lød det fra Gert Jensen - en af mange, der skulle se Næstveds nye blivende vartegn.

De to skorstensattrapper erstatter de to gamle skorsten på Maglemølle, der blev pillet ned den 9. april, da de var møre og i nedstyrtningsfare.

Maglemølle er bevaringsværdig og derfor skulle de to skorsten erstattes. Attrapperne er fremstillet af Næstved-firmaet Stål og Design og har kostet i omegnen af 900.000 kroner.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk