23. juni 2021
Fra onsdag 21. april er der igen åbent på alle kommunes biblioteker. Og det er næsten som i gamle dage. Foto: Næstved Kommune
gallery icon

Se billedserie

Fra onsdag 21. april er der igen åbent på alle kommunes biblioteker. Og det er næsten som i gamle dage. Foto: Næstved Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så kan man igen låne en bog og bestille pas og kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så kan man igen låne en bog og bestille pas og kørekort
Næstved - 21. april 2021 kl. 10:00
Af Robert Andersen

Vi nærmer os normale tilstande med små men sikre skridt. Næstved Storcenter byder velkommen efter fire måneder i skammekrogen, og det bliver igen muligt at snige sig ind på en restaurant og få sig et måltid mad eller glad møde op og bestille en skummende fadøl - med behørigt coronapas, naturligvis. Og der er flere åbninger på vej.

arrow Læs også: Genåbningsglæde: Tilbage for fuld musik

Næstved Bibliotek og Borgerservicegenåbner i dag onsdag den 21. april. Det bliver igen muligt at bestille tid til pas, kørekort og meget andet. Og alle kommunens biblioteker kan bruges ved fremvisning af coronapas. Åbningstiderne er de samme som altid.

Find selv bøgerne

Der sidder dog stadig en smule malurt tilbage i coronabægeret - de selvbetjente biblioteker vil fortsat være lukket. Mange har under nedlukningen af bibliotekerne benyttet sig af tilbuddet om at kunne bestille bogposer.

Og senest af bibliotekets »bestil og hent ordning«, hvor reserverede bøger kunne afhentes på bibliotekerne. Trods succesen, så er det ikke det samme som nu, hvor alle bibliotekerne i Næstved Kommune endelig kan lukke op igen efter en lang nedlukning.

Fra onsdag kan man, mod fremvisning af gyldigt coronapas, igen selv låne og aflevere materialer på alle bibliotekerne. Og man kan også gå rundt på biblioteket og finde bøger eller få hjælp af en kulturformidler. Det er ikke nødvendigt at bestille tid. Dog skal man stadig bruge mundbind, når man går rundt eller opholder sig i biblioteket. Indtil videre er der kun åbent i dagtimerne, hvor der er personale på.

Pas, kørekort og NemID

Borgerservice på bibliotekerne i Næstved, Fensmark, Fuglebjerg og Glumsø åbner igen med udstedelse af pas, kørekort med mere med tidsbestilling i den normale åbningstid. Åbningstiderne kan man se på bibliotekets hjemmeside.

Borgere med bestilte tider skal stå i en særlig kø og vil blive kaldt op, når det er deres tur. Der vil være medarbejdere til stede til at anvise køen.

Brug klokken til borgerservice på lokalbibliotekerne.

Toiletter lukkede

Skal man bruge hjælp til NemID, kan man henvende sig i Infocenteret uden tidsbestilling. Ved behov for akuttider, skal man ringe til Borgerservice på telefon 5588 5588. Dette gælder for Næstved, Fuglebjerg, Glumsø og Fensmark.

Genåbningen sker i forhold til gældende regler. Der holdes løbende øje med antal besøgende. På lokalbibliotekerne skal man ringe på klokken, når man ankommer til den aflåste yderdør. Også på toiletterne er der rester af malurt - de er fortsat lukkede på alle bibliotekerne.

arrow Sådan klarer skoler yderligere genåbning
22. april 2021 kl. 21:35 Opdateret: kl. 08:38
arrow Fitnesscentre dropper genåbning for seniorer
21. april 2021 kl. 12:15 Opdateret: kl. 09:29
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk