2. december 2020
Livredderne er tilbage i tårnet på Enø Strand fra fredag den 26. juni. Her vil de være frem til 19. august - alle dage mellem klokken 10 og 18. Arkivfoto
Livredderne er tilbage i tårnet på Enø Strand fra fredag den 26. juni. Her vil de være frem til 19. august - alle dage mellem klokken 10 og 18. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så går badesæsonen i gang: Livredderne indtager stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så går badesæsonen i gang: Livredderne indtager stranden
Næstved - 25. juni 2020 kl. 08:15
Af Mia Than West

Skolernes sommerferie er lige om hjørnet. Fredag den 26. juni ringer klokken ind for sidste gang inden flere ugers ferie væk fra regnestykker og engelske gloser. Samme dag åbner TrygFonden Kystlivredning de 37 livreddertårne i hele landet - også den på Enø Strand i Karrebæksminde.

arrow Læs også: Godt vejr giver flere badegæster: Kig efter en livredder

Her vil der frem til den 19. august være specialuddannede kystlivreddere i livreddertårnet. De vil passe på badegæsterne og informere om badesikkerhed.

Fyldt med turister

I år forventes det, at sommerlandet - og særligt strandene - bliver fyldt med danske turister. På strandene gælder det som alle andre steder, at man skal holde god afstand til hinanden i forhold til forebyggelse af coronasmitte.

Derfor er livredderne blevet trænet i at tage de rette forholdsregler, ligesom livreddertårnet er forsynet med det nødvendige udstyr, som livredderne får brug for, når de skal træde til med hjælp til badegæsterne. De glæder sig til at byde velkommen på strandene og hjælpe alle badegæsterne med at få en god og tryg tur i vandet.

Vigtigt at lære at svømme

Som vanligt er livredderne klar med alt fra gode råd om revlehuller til fralandsvind, og de har førstehjælpsudstyret parat til både mindre behandlinger og redningsaktioner, hvor personer er i livsfare.

- Vi håber, at vejret er med os, så alle, der nyder sommeren i Danmark i år, kan komme ud og opleve de danske strande, når de er bedst, siger René Højer, der er programchef i TrygFonden.

- I Danmark er vi omgivet af vand, og det betyder, at det er vigtigt at lære at svømme og begå sig sikkert i vandet og kunne træde til, hvis andre har brug for hjælp. Hvis man endnu ikke kan svømme eller har børn, der skal til at lære det, er det oplagt også at bruge strandturene til at øve sig, tilføjer han.

Bad mellem flagene

Livredderne er en ekstra sikkerhed på strandene, for uanset hvor rutineret en svømmer man er, kan man komme i vanskeligheder. Derfor bruger livredderne også størstedelen af deres tid på forebyggende indsatser.

Det handler både om at tale med badegæsterne, give gode råd og om at gribe ind, hvis de ser noget i vandet, der potentielt kan udvikle sig til en farlig situation. På strandene markerer livredderne med to rød-gule flag i vandkanten det område, hvor de holder særligt øje, og hvor det derfor er mest sikkert bade.

TrygFonden Kystlivredning opfordrer altid gæsterne til at bade i det afgrænsede område, hvor der er størst chance for, at det bliver hurtigt opdaget, hvis man kommer i nød.

I 2019 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 67.480 indsatser, hvoraf de 12 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare. Livredderne er på vagt på Enø Strand hver dag mellem klokken 10 og 18 frem til den 19. august.

arrow Bliv børnelivredder for en dag
24. juli 2020 kl. 16:23 Opdateret: kl. 11:03
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk