24. oktober 2021
Socialdemokratiet gik frem i Næstved og kredsformand forventer et kanonvalg til Magnus Heunicke, når de personlige stemmer bliver talt op senere i dag. Foto: Privat
Socialdemokratiet gik frem i Næstved og kredsformand forventer et kanonvalg til Magnus Heunicke, når de personlige stemmer bliver talt op senere i dag. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-formand jubler: Bedste valgresultat i 20 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-formand jubler: Bedste valgresultat i 20 år
Næstved - 06. juni 2019 kl. 11:00
Af Kim Palm

Mens Socialdemokratiet gik tilbage på landsplan, oplevede partiet fremgang i Næstved. 17.382 stemmer blev det til - en fremgang på 0,7 procent i forhold til valget i 2015.

arrow Læs også: Magnus Heunicke storsejrer i Næstved

- Det er faktisk det bedste valgresultat for Socialdemokratiet i Næstved-kredsen i 20 år, så vi er glade og tilfredse og venter nu spændt på de personlige stemmer, siger kredsformand Søren Elvin Andersen.

Han forventer et kanonvalg til Magnus Heunicke eftersom partiet har vælgerne til at stemme personligt, så Næstved får en stærk stemme på Christiansborg.

- Som kampagneleder for Magnus Heunicke forventer jeg et endnu bedre personligt valg end i 2015, hvor Magnus fik over 11.000 personlige stemmer her i Næstved-kredsen. Det skyldes ikke mindst, at en anden stor stemmesluger Pernille Rosenkrantz-Theil ikke længere er at finde på stemmesedlen i Sjællands Storkreds, men i stedet stiller op i Østerbro-kredsen i København. Derfor tror jeg, at Magnus (Heunicke red.) også kan sikre sig et stort antal personlige stemmer i andre kredse end Næstved, siger Søren Elvin Andersen.

Med 33,6 procent af stemmerne satte hver tredje vælger i Næstved-kredsen kryds ved Socialdemokratiet, næststørste parti blev Venstre med 22,8 procent af stemmerne i kredsen - en fornem fremgang på fem procent i forhold til seneste folketingsvalg.

arrow FAKTA: Stram Kurs var størst i Kalundborg og mindst i København
06. juni 2019 kl. 12:30 Opdateret: kl. 12:39
arrow LA-kandidat skuffet over valget men glad for mødet med vælgerne
06. juni 2019 kl. 11:48 Opdateret: kl. 11:12
arrow Overblik - Sjællands Storkreds: DF halveret - LA helt ude
06. juni 2019 kl. 11:27 Opdateret: kl. 13:35
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk