22. november 2019
Måske skal Team Rynkeby Storstrøms afmarch fra Axeltorv fejres med brevduer i stedet for balloner - Rynkeby overvejer stadig situationen. Arkivfoto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Måske skal Team Rynkeby Storstrøms afmarch fra Axeltorv fejres med brevduer i stedet for balloner - Rynkeby overvejer stadig situationen. Arkivfoto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rynkeby genovervejer balloner - og bliver tilbudt brevduer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rynkeby genovervejer balloner - og bliver tilbudt brevduer
Næstved - 27. juni 2019 kl. 07:36
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ellers festlig afmarch for Team Rynkeby Storstrøm er endt i regulær klimakrise for velgørenhedscykelholdet, der udover at cykle til Paris også samler penge ind til kritisk syge børn.

arrow Læs også: Efter heftig miljødebat: Team Rynkeby dropper gul ballonfærd

Selvom holdkaptajn Mikael Kastrup Hansen gentagne gange har forsikret, at de 500 gule heliumballoner, der vil blive sendt til vejrs, ikke indeholder plastic og er biologisk nedbrydelige, har kritikken taget fart - ikke mindst på de sociale medier, hvor flere har kritiseret Team Rynkebys planlagte ballonopsendelse på Axeltorv fredag kl. 18.

- Jeg ved snart ikke, hvor mange gange jeg skal sige det, men jeg kan garantere, at ballonerne ikke indeholder ét gram plastic. De er lavet af gummi, som kommer fra gummitræer i Brasilien. Materialet er komposterbart, og vil rådne, ligesom bladene fra træer, siger Mikael Kastrup Hansen, som stadig overvejer om Team Rynkebys lange cykeltur skal indvies med ballonfærd.

- Det siger sig selv, at vi går efter at skabe en festlig afmarch på Axeltorv og ikke en, der gør folk sure. Derfor overvejer vi stadig situationen, siger Mikael Kastrup Hansen.

I mellemtiden er der dukket en ny mulighed op. En kvinde fra Vordingborg, Lena Schroll, har tilbudt at sponsorere et festligt flyvende alternativ til ballonerne, nemlig 150 duer, som skal slippes løs, når Team Rynkeby Storstrøm klikker i pedalerne og cykler mod Paris.

- Jeg synes det er så ærgerligt, hvis Team Rynkeby bliver mødt med kritik for det ellers store arbejde de laver. Derfor har jeg kontaktet Vordingborg Brevdueforening, som kan slippe omkring 150 dueunger op i luften på fredag. Det er både festligt og klima-venligt, siger Lena Schroll.

Mikael Kastrup Hansen takker for tilbuddet og overvejer nu om Rynkerne skal sendes af sted med balloner - eller brevduer.

arrow Billeder: Stafet For Livet er i fuld gang
24. august 2019 kl. 17:23 Opdateret: kl. 15:58
arrow Stafet For Livet dropper balloner efter hed miljødebat
20. august 2019 kl. 05:56 Opdateret: kl. 16:28
arrow Rynkekaptajn: Vi tager vores affald med hjem
04. juli 2019 kl. 15:35 Opdateret: kl. 11:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk